Εορτολόγιο

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των μαρτύρων
Ανατ.: 07.16Δύση: 17.16Πρώτο Τέταρτο

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
41 βαθμούς την Τρίτη στην Καρδίτσα
Τρίτη, 17 Αύγουστος 2010 20:08

Η θερμότερη, μέχρι τώρα, ημέρα του φετινού καλοκαιριού ήταν η Τρίτη, για την πόλη της Καρδίτσας αλλά και για πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η εξασθένηση των ανέμων ανέβασε τον υδράργυρο έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα στην Καρδίτσα η θερμοκρασία χτύπησε "κόκκινο" χθες στις 17.56, όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 40,7 βαθμούς, ενώ η χαμηλότερη σημειώθηκε  στις 5.17 χθες το πρωί, που το θερμόμετρο έδειξε 24,6 βαθμούς.
Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης λόγω της ζέστης και της άπνοιας ήταν αποπνικτική, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες ρεκόρ εξηκονταετίας έσπασε ο δείκτης δυσφορίας τον Αύγουστο, λόγω του καύσωνα σε συνδυασμό με την υγρασία. Το υπουργείο Υγείας συνέστησε για αυτό σε «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χθες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε τους 41 βαθμούς και οι άνεμοι έπνεαν με ένταση 3 μποφόρ.
Μόνο κατά τόπους οι βοριάδες έφτασαν τα 4-5 μποφόρ.
Ασθενείς ήταν οι άνεμοι και στην Αττική, με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς, ενώ στο κέντρο της Αθήνας τους 41 υπό σκιά.
Θερμοκρασίες έως και 39 βαθμούς επικράτησαν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα, όπου η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 36-37 βαθμούς.
Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά ουσιαστικά η ζέστη θα διατηρηθεί έως την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο, ισχυρό μελτέμι αναμένεται να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία κατά 4-5 βαθμούς.