Εορτολόγιο

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των μαρτύρων
Ανατ.: 07.16Δύση: 17.16Πρώτο Τέταρτο

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Διορία έως τα μέσα Οκτωβρίου για τη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία
Τετάρτη, 11 Αύγουστος 2010 19:45

Διορία έως τα μέσα Οκτωβρίου για να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις στις ρυθμίσεις του υπουργείου για τις οφειλές στα Ταμεία έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Μέχρι τότε, θα δείξουμε απεριόριστη κατανόηση. Δε θα γίνει καμία όχληση σε κανέναν οφειλέτη. Θα περιμένουμε θνα έρθουν σε μας για να κάνουμε τις ρυθμίσεις. Από το Νοέμβριο κι έπειτα όμως, θα είμαστε άτεγκτοι. Θα εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος και όλοι όσοι οφείλουν θα υποστούν τις κυρώσεις», τόνισε.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε ο υπουργός, ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση επιτροπής για τις μεγάλες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το πλαίσιο ρυθμίσεων του υπουργείου για τις οφειλές στα ταμεία είναι πολύ ευνοϊκό προς τους οφειλέτες.
Ο ίδιος διέψευσε δημοσιεύματα περί απονομής συντάξεων με «δόσεις», λόγω των πολλών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ακόμα, στο πρόγραμμα επιδότησης 50.000 εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι είναι ένα πρόγραμμα που δίνει «ανάσα» σε όσους εργάζονται εποχικά στον τομέα του τουρισμού, κατά τη φετινή δύσκολη περίοδο.
Αναφέρθηκε επίσης στη συγχώνευση της εργατικής εστίας του ΟΕΚ και του ΟΑΕΔ και στην ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Εργασίας, που θα αντικαταστήσει τους παραπάνω οργανισμούς, λέγοντας ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη θέση του.
«Η εξοικόνομηση θα γίνει από τα κτίρια, τα αναλώσιμα, και την καλύτερη οργάνωση που θα πετύχουμε», είπε.
Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην «απορία», που όπως είπε, προκάλεσαν σε πολλούς τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο ΟΑΕΔ για την ανεργία.
«Έχουμε πολιτικές», τόνισε, πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση, όπως τα προγράμματα επιδότησης εισφορών και εξέφρασε την αισιοδοξία τους για την πορεία της απασχόλησης