Εορτολόγιο

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των μαρτύρων
Ανατ.: 07.16Δύση: 17.16Πρώτο Τέταρτο

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Περάτωση της παροχέτευσης νερού από τους ταμιευτήρες Πλαστήρα & Σμοκόβου στις εκτός δικτύων περιοχές
Τρίτη, 10 Αύγουστος 2010 19:21

Αυτές τις ημέρες βαίνει προς το τέλος με επιτυχία η  αρδευτική περίοδος στο Νομό Καρδίτσας χάρη στην άψογη συνεργασία της Νομαρχίας με τις Υπηρεσίες και με όλους τους εμπλεκόμενους με την άρδευση Φορείς (Δήμους, ΤΟΕΒ, Ομάδες παραγωγών κ.ο.κ).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε στην έναρξη της περιόδου με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και λαμβάνοντας υπ’ όψη την πρόοδο των αρδεύσεων, τους απρόβλεπτους παράγοντες που έλαβαν χώρα από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου μέχρι και σήμερα (βροχοπτώσεις, θεομηνίες, ασθένειες και προσβολές των φυτών) ως και τη μέχρι σήμερα πορεία των καλλιεργειών, οι ημερομηνίες περάτωσης των αρδεύσεων διαμορφώνονται ως κάτωθι:
1. Για τις εκτός δικτύου Ταυρωπού περιοχές, τελευταία ημέρα παροχέτευσης νερού από τον ταμιευτήρα Πλαστήρα ορίζεται  η 20-08-2010.
2. Για τις  περιοχές που αρδεύονται από τα νερά του ταμιευτήρα Σμοκόβου, εκτός από τα κλειστά δίκτυα του Λεονταρίου,  τελευταία ημέρα παροχέτευσης νερού ορίζεται επίσης  η  20-08-2010.
Μετά τις παραπάνω  ημερομηνίες θα παροχετευθούν  από τους  δύο ταμιευτήρες  και για διάστημα  οκτώ (8) ημερών περιορισμένες ποσότητες  νερού για την ικανοποίηση αρδευτικών αναγκών  των θεσμοθετημένων αρδευτικών δικτύων  (Αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού, Κλειστά αρδευτικά δίκτυα Λεονταρίου).
Οι φετινές παροχετεύσεις και από τους από τους δύο ταμιευτήρες παρατείνονται κατά μια εβδομάδα, σε σύγκριση με την περυσινή αρδευτική περίοδο, λόγω οψίμησης της καλλιέργειας του βαμβακιού που είναι και η κυρίαρχη καλλιέργεια στην περιοχή μας.
 Ο παραπάνω προγραμματισμός ο οποίος είναι αποδεκτός και από τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας πιστεύουμε ότι θα καλύψει όλες τις ανάγκες άρδευσης του Νομού μας και θα κλείσει ομαλά, κατά γενική ομολογία, μια  επιτυχημένη αρδευτική περίοδο αφήνοντας αρκετά υδατικά αποθέματα στους δυο ταμιευτήρες  μας.
Ο τελικός απολογισμός της άρδευσης θα είναι λεπτομερής και θα γίνει μετά το τέλος της  άρδευσης σε όλα τα δίκτυα και με τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων αυτής. Χρονικά τοποθετείται  προς το τέλος Αυγούστου με αρχές του Σεπτέμβρη.