Εορτολόγιο

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των μαρτύρων
Ανατ.: 07.16Δύση: 17.16Πρώτο Τέταρτο

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Δεν πρέπει να πανικοβάλλει τους παραγωγούς του Νομού μας το πράσινο σκουλήκι
Τρίτη, 10 Αύγουστος 2010 19:19

Απαιτείται ψυχραιμία από τους παραγωγούς του Νομού μας για  την προσβολή της καλλιέργειας του βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι και η αντιμετώπισή αυτής πρέπει να γίνεται  με σύνεση και χωρίς πανικό.

Η Νομαρχία εδώ και αρκετές ημέρες (με τα πρώτα συμπτώματα της προσβολής) αποστέλλει καθημερινά κλιμάκια από γεωπόνους των υπηρεσιών της για να εντοπίσουν και να εξετάσουν σε κάθε περιοχή το μέγεθος της προσβολής και να δίδουν τις κατευθύνσεις στους παραγωγούς για την σωστή καταπολέμηση του πράσινου σκουληκιού όπου απαιτείται.
Οι προσπάθειες των υπηρεσιών μας για τη σωστή ενημέρωση και την έγκαιρη αντιμετώπιση της προσβολής  εντείνονται το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης του φαινομένου και της εξάπλωσης αυτού σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Νομού. Οι υπηρεσίες μας διαπίστωσαν  ότι η 2η γενιά του πράσινου σκουληκιού φέτος εμφανίζεται με μια γενική εξάπλωση με ποσοστό 3 – 5% αλλά και κατά περιοχές (Δήμος Σελλάνων) σε ποσοστό άνω του 5%. Το ποσοστό αυτό της προσβολής είναι το όριο πάνω από το οποίο απαιτούνται ψεκασμοί. Η προσβολή μετράται με ζωντανά σκουλήκια  1 έως 2,5 εκατ. ανά 100 συνεχόμενα φυτά. Όπου απαιτείται ψεκασμός  (1 – 3% των χωραφιών κάθε περιοχής) αυτός να γίνεται με τις ανώτερες δοσολογίες των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται, να γίνεται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα και να εντείνεται η προσοχή των παραγωγών μήπως απαιτείται και 2ος ψεκασμός μετά από διάστημα 2 – 3 ημέρες. Πρέπει οι ψεκασμοί όπου απαιτούνται να γίνονται με τη σωστή δοσολογία  για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της προσβολής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των υπηρεσιών μας:
1.-  Διεύθυνση  Βιομηχανικών Φυτών:  24410 - 80282 (Σκόνδρας Χρήστος).
2.-  Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης:   24410 – 21702 (Βλάχος Ευάγγελος).