Εορτολόγιο

Σάββατο 17 Νοεμβρίου
Γρηγορίου Νεοκαισαρείας, Γενναδίου και Μαξίμου Κων/πόλεως
Ανατ.: 07.18Δύση: 17.15Σελήνη: 9 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Αρνήθηκε να απολογηθεί, δηλώνοντας... επαναστάτης
Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 10:45

ESO 11Με «πολιτική δήλωση» απάντησε ο Νίκος Μαζιώτης στον ανακριτή που μετέβη στον Κορυδαλλό για να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο.

Ο Ν. Μαζιώτης, που κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών, φέρεται να απάντησε στις κατηγορίες με δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Παλεύουν για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης». Κατά τον ίδιο, «άλλοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι στη θέση του» καθώς «συντελείται μια κοινωνική γενοκτονία, που είναι μοναδική στην ιστορία της χώρας».
Ο Νίκος Μαζιώτης, που εκτίει ήδη 25ετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, κρίθηκε προφυλακιστέος για τη νέα δικογραφία.
Ο συνήγορός του, Σπ. Φυτράκης, δήλωσε ότι ο Νίκος Μαζιώτης περιορίστηκε σε μια πολιτική δήλωση και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Είπε ακόμα ότι η υπεράσπισή του έχει ζητήσει και αναμένεται να ρυθμιστεί από τους αρμόδιους το ζήτημα των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Ν. Μαζιώτη καθώς και του προαυλισμού του.
Αρνητική στάση στην ανακριτική διαδικασία είχε κρατήσει και το πρωί του Σαββάτου όταν ο δικαστικός λειτουργός τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να λάβει την απολογία του.
Εκεί ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας δεν θέλησε να απαντήσει στον ανακριτή ούτε το ονοματεπώνυμό του και είχε δηλώσει μόνο ότι είναι: «Επαναστάτης».
Τα αδικήματα για τα οποία καλείται να απολογηθεί ο Νίκος Μαζιώτης αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας- παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ/ εξακολούθηση- οπλοχρησία κατ/ εξακολούθηση- παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών- ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη- εγκληματική οργάνωση- υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης- πλαστογραφία μετά χρήσεως- διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ/ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ/ εξακολούθηση- εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.
Ο Ν. Μαζιώτης με δική του ευθύνη μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού, παρά τις επιφυλάξεις των ιατρών του Ευαγγελισμού ότι χρειαζόταν περαιτέρω νοσηλεία, υπογράφοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση, καθώς επέμενε να φύγει άμεσα από το νοσοκομείο. Στο ισόγειο του νέου θαλάμου έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες, ενώ υπάρχει συνεχής φρούρηση.
Παράλληλα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των συνεργών του, τον φερόμενο ως «υπαρχηγό» του Μαζιώτη, Γιώργο Πετρακάκο και τη σύζυγο του τρομοκράτη, Πόλα Ρούπα, καθώς και της γιάφκας με τον οπλισμό.
Οι έρευνες έχουν εστιαστεί στην Αθήνα και ειδικότερα, στα Πατήσια και στον Άγιο Νικόλαο. Στο επίκεντρο βρίσκεται συγκεκριμένη περιοχή, έπειτα από πληροφορίες ότι εκεί εντοπίστηκε να κινείται τις ημέρες πριν από τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη το ασημί Hyundai Accent, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης τον Ιούλιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με όνομα Μιχάλης Μιχελάκης. (www.ethnos.gr)