Εορτολόγιο

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Ωσηέ προφήτου, Ανδρέου του εν Κρίσει, Ιλαρίας μάρτυρος
Ανατ.: 06.44Δύση: 17.50Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Παράταση στην αξιολόγηση υπαλλήλων ΟΤΑ
Δευτέρα, 28 Απρίλιος 2014 08:42

ESO 3Παράταση δύο μηνών στην αξιολόγηση των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης περιόδου, προανήγγειλε έλεγχο για τη νομιμότητα των κριτηρίων βάσει των οποίων έγιναν μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ξεκινήσει τον έλεγχο από την περίοδο 2005 με 2008 οπότε εκτιμάται ότι συνέβησαν οι περισσότερες μετατροπές και οι έλεγχοι θα γίνουν για όλα τα έτη.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι έχουν γίνει 7.500 απολύσεις, ενώ το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας έχει κλείσει με την επίτευξη του στόχου να τεθούν στο καθεστώς 25.000 άτομα.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κινητικότητα δεν συνδέεται με μελλοντικές απολύσεις, τονίζοντας ότι «απολύσεις μπορούν να γίνουν ακόμα με δυο τρόπους, μέσω του συνεχούς ελέγχου των πιστοποιητικών και μέσω της συρρίκνωσης τομέων του κράτους».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί στις περίπου 671.000 από 907.000 το 2009. Έτσι μειώθηκε το μισθολογικό κόστος, με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον λίγο κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης ως προς το ποσοστό της δαπάνης αυτής στο ΑΕΠ.

 

Πολιτική