Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Ο αγιασμός των υδάτων στον Παλαμά
Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2011 20:29

THEOFANEIA_PALAMAS_6.infoΜε μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η τελετή αγιασμού των υδάτων στον Παλαμά, με την παρουσία των τοπικών Αρχών: Του νέου δημάρχου κ. Πατσιαλή, πρώην δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, των διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.
Μετά την θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, ξεκίνησε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους της πόλης. Προηγούνταν η Φιλαρμονική του δήμου, ακολουθούσαν τα εξαπτέρυγα και οι ιερείς που μετέφεραν την εικόνα, οι τοπικές Αρχές και εκατοντάδες πιστών. Η πομπή έφτασε στο συντριβάνι της πλατείας Ηρώων, όπου και ετελέσθη η αναπαράσταση της βάπτισης του Χριστού. Ο Σταυρός ερρίφθη τρεις φορές στον νερό, με τον κόσμο να ψάλλει το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…».
Στη συνέχεια η πομπή, ακολουθώντας άλλη διαδρομή, κατευθύνθηκε και πάλι προς το ναό. Με τον Αγιασμό των υδάτων, τελειώνουν ουσιαστικά και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα Θεοφάνεια είναι μία από τις κορυφαίες εορτές της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμούμε και θυμόμαστε την Βάφτιση του Χριστού. Η λέξη Θεοφάνεια σημαίνει φανέρωση/αποκάλυψη του Θεού και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας που έγινε κατά την βάπτιση του Χριστού…

 

Πολιτική