Εορτολόγιο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου, Απφίας και Φιλήμονος, Φιλοθέης της Αθηναίας
Ανατ.: 07.22Δύση: 18.10Πανσέληνος

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την υγεία: "Tα νέα μέτρα έχουν σαν στόχο την κατάργηση του δημόσιου & δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας"
Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2013 11:28

DSC09312-Στο Ν. Καρδίτσας προκαλούν το κοινό αίσθημα οι πανηγυρισμοί των διοικούντων, την ώρα που το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων αιμορραγεί, ενώ λόγω « εξορθολογισμού των δαπανών» δεν υπάρχουν ακόμα και βασικά υλικά.

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε χθες το πρωί η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ με θέμα "Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας. Η κατάσταση στο Ν. Καρδίτσας και οι Θέσεις του ΚΚΕ". Τις θέσεις του κόμματος ανέπτυξε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: "Το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στέκεται εξολοκλήρου αντίθετο με την διάλυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και του Δημόσιου Συστήματος Ασφάλειας και Πρόνοιας. Αντίθετα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης , αλλά και των Διοικητών των Νοσοκομείων, που προσπαθούν να εφησυχάσουν τον λαό για τις αλλαγές, το ΚΚΕ αποκαλύπτει πως τα νέα μέτρα έχουν σαν στόχο την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και την σταδιακή ιδιωτικοποίηση του. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης του κεφαλαίου-εφοπλιστών-βιομηχάνων,η ζωή της εργατικής τάξης της Ελλάδας, των μισθωτών , των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των αγροτών έχει γίνει εφιαλτική. Η περίφημη ανάκαμψη βασίζεται σε εξευτελιστικούς μισθούς, σε τεράστια ανεργία , σε χαράτσια και εντελώς ξεδιάντροπα και επικίνδυνα σε περικοπή των παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια.
Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που στην πρόταση του μιλάει για Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους. Οι πόροι για την λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, που θα έχει πολλούς περισσότερους ιατρούς, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, περισσότερες κα πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις πρέπει να αναζητηθούν και να αντληθούν από τα κέρδη των μεγάλων εφοπλιστικών εταιρειών, και από τις εισφορές που δεν έχουν καταβάλει ποτέ οι ιδιώτες, στα ταμεία του κράτους. Το δημόσιο σύστημα υγείας κατέρρευσε επειδή στην πραγματικότητα δεν ήταν δημόσιο και δωρεάν , αλλά στηριζόταν στην σύμπραξη και στην προμήθεια από ιδιώτες και φαρμακευτικές εταιρείες που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τους κόπους των εργαζομένων υπερχρεώνοντάς το.

Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Τα ΚΚΕ είναι το κόμμα που υπερασπίζεται την εργατική τάξη και έχει συγκεκριμένο και αναλυτικό Πρόγραμμα Υγείας , Πρόληψης και Πρόνοιας, που μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί με μόνο όρο την εξουσία και διακυβέρνηση της χώρας από την εργατική τάξη. Είναι απαραίτητη η οργάνωση των σωματείων στους χώρους δουλειάς σε τέτοια κατεύθυνση, σε αντίθεση με την διαλυτική και προδοτική στάση των ηγεσιών των σημερινών σωματείων. Η παθητική στάση των εργαζομένων, είναι βούτυρο στην αντιλαϊκή πολιτική , που προωθείται από τους κατά τόπους κυβερνητικούς πολιτευτές και τα τσιράκια τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν να τους εμπιστεύονται και να τους φοβούνται , επειδή δεν τους μένει κάτι άλλο να χάσουν.
Στον νομό Καρδίτσας η κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι δραματική και επικίνδυνη. Οι κομπασμοί για σωστή οικονομική διαχείριση, έρχονται σε αντίθεση με την καθημερινότητα που βιώνει ο λαός στο επίπεδο των παροχών υγείας. Προκαλούν το κοινό αίσθημα οι πανηγυρισμοί των διοικούντων, την ώρα που η λειτουργία των Κέντρων Υγείας, χωρίς την παρουσία ειδικών ιατρών, ακτινολογικών, μικροβιολογικών μηχανημάτων αλλά και απαρχαιωμένων εγκαταστάσεων έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα τριτοκοσμικών χωρών. Την ώρα που το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων αιμορραγεί, ενώ λόγω « εξορθολογισμού των δαπανών» δεν υπάρχουν ακόμα και βασικά υλικά. Επίσης εμφανίζεται σχεδόν μηδενικός αριθμός γεννήσεων, η τεχνητή μονάδα νεφρού είναι αντιμέτωπη με λουκέτο, και σχεδιάζεται και η περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου με περιορισμό ακόμα και των χειρουργείων στα απολύτως επείγοντα. Η παιδιατρική κλινική βρίσκεται στο κόκκινο, με την παρουσία μόνο ενός ειδικού και με «δανεικούς» ιατρούς από το νοσοκομείο Τρικάλων. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το χαράτσια των 5 ευρώ, για επισκέψεις, εξετάσεις αλλά και τα νέα χαράτσια των 25 ευρώ διαμορφώνουν έναν Γολγοθά για το λαό, και κάνουν το θέμα της υγείας μια ακριβή και μακρινή υπόθεση. Μας γυρίζουν 50 χρόνια πίσω, όταν ο κόσμος αναγκαζόταν να ξεπουλήσει τα υπάρχοντα του για να πάει στο γιατρό.
Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί το λαό με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και με κριτήριο τις ανάγκες του να διαμορφώσει την Λαϊκή Συμμαχία. Να διεκδικήσει την χωρίς περικοπές και περιορισμούς , πλήρη και δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς επιχειρηματικά κριτήρια, σαν κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα όλου του λαού. Να μην κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας, να μην γίνει καμία συγχώνευση κλινικών και να μην μπει κανείς εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα. Να σταθεί η Λαϊκή Συμμαχία απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και στην επιβολή νέων χαρατσιών, διεκδικώντας Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας