Εορτολόγιο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου, Απφίας και Φιλήμονος, Φιλοθέης της Αθηναίας
Ανατ.: 07.22Δύση: 18.10Πανσέληνος

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Ν. Μιχαλάκης : "Υπάρχει υποχρηματοδότηση και περικοπές στην υγεία από το 2009 έως 2013 περίπου -41%".
Σάββατο, 08 Ιούνιος 2013 15:03
syriza.isto"Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας υπάρχει υποστελέχωση ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού"
- Το διεκδικητικό πρόγραμμα-σχέδιο για τη ποιοτική αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στη Θεσσαλία, παρουσιάστηκε σήμερα από τα στελέχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας, σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Καρδίτσας
 
Σύσκεψη των στελεχών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας. Στη συνέχεια, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου από τον κ. Νίκο Μιχαλάκη βουλευτή Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τον κ. Νίκο Μανιό, συντονιστή του τμήματος Υγείας του κόμματος, οφθαλμίατρο και πρώην πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.Α.Π και τον Σάκη Παπαδόπουλο εκ μέρους της γραμματείας του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος από τη Θεσσαλία.  
Στη συνέντευξη αναλύθηκαν τα προβλήματα και οι υγεινομικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλοί και παρουσιάστηκαν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τον τομέα της Υγείας. 
Ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Μιχαλάκης
«Μετά από 3 χρόνια μνημονιακών πολιτικών έχουμε την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων. Στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους το μεγαλύτερο βάρος και πλήγμα το δέχθηκε η υγεία και η παιδεία. Υπάρχει υποχρηματοδότηση και περικοπές στην υγεία από το 2009 έως 2013 περίπου -41%. Αυτό δημιούργησε εκρηκτικά προβλήματα σ? όλο το χώρο της υγείας και μάλιστα σε επίπεδα ανθρωπιστικής κρίσης. Στο Νομό μας υπάρχει υποστελέχωση ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού και ειδικά στο Νοσοκομείο μας από τους 7 επικουρικούς γιατρούς (1 αναισθησιολόγο, 1 ψυχίατρο, 1 νευρολόγο, 1 ακτινολόγο, 1 παιδιάτρο, 1 γυναικολόγο και 1 νεφρολόγο) που ζήτησε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου προσλάβαν μόνο έναν (έναν νεφρολόγο) και αυτόν αναγκαστικά γιατί ο νεφρολόγος που ήδη υπάρχει συνταξιοδοτείται. Υπάρχει πρόβλημα στον τοπικό ΕΟΠΠΥ όπου υπάρχει υποστελέχωση, οι γιατροί δεν φτάνουν, υπάρχουν ειδικότητες που δεν είναι κανείς γιατρός μέσα ενταγμένος στον ΕΟΠΠΥ και αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους. Πρόβλημα υπάρχει και στο ΕΚΑΒ, με υποστελέχωση πάλι, τα ασθενοφόρα είναι παλιά και δεν συντηρούνται καλά. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι δομές ψυχικής υγείας οι οποίες πραγματικά τείνουν να τις εξαφανίσουν και είναι μέσα στην πολιτική τους. Υπάρχει ψυχιατρική κλινική που είναι πίσω από το Νοσοκομείο η οποία δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει ρεύμα βέβαια δεν έχουν κάνει καμία πρόσληψη προς το παρόν, παραμένει πλήρως εξοπλισμένη παρόλα αυτά δεν λειτουργεί. Προβλήματα υπάρχουν και στο ΚΕΠΠΑ που ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι για να βγάλουν το βαθμό αναπηρίας και ένα άλλο πρόβλημα είναι με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο απασχολεί αρκετούς εργαζόμενους, αλλά βασικά συνδράμει με τη βοήθειά του τους χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανήμποροι και είναι στα σπίτια τους. Ακόμη παράταση χρηματοδότησης έως το τέλος του έτους πήρε και Ιδρυμα Χρονίων Παθήσεων. Τα προβλήματα στο Νομό μας στο χώρο της υγείας είναι τεράστια και χρειάζονται άμεση λύση. Εμείς νομίζουμε ότι με αυτές τις μνημονιακές πολιτικές η υγεία θα καταρρεύσει και θα έχουμε συνέπειες πραγματικά τραγικές. Ενας λόγος είναι αυτός να σταματήσει το πρόγραμμα του μνημονίου μόνο και μόνο για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο χώρο της υγείας».
 
ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Α) Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Παιδίατρους, Ακτινολόγους, Μικροβιολόγους, Οδοντιάτρους, νοσηλευτικό προσωπικό, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς .λειτουργούς... και ιδιαίτερα εκείνων που καλύπτουν νησιωτικές, δυσπρόσιτες και τουριστικές περιοχές, όπως της Σκοπέλου, της Σκιάθου, της Ζαγοράς, της Αργαλαστής, του Αλμυρού, της Πύλης, της Καλαμπάκας, των Σοφάδων, της Αγιας, της Ελασσόνας...
Οργάνωση Αστικών Κέντρων Υγείας στη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, τη Καρδίτσα, εξοπλισμένων με Εργαστήρια που αξιοποιούν τις υποδομές του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ, στελέχωοη από οικογενειακούς γιατρούς και Ομάδα Υγείας. Δημόσιες δομές αποκατάστασης. Κάλυψη της νοσηλείας στο σπίτι.
Β) Άμεση λειτουργία Αυτοτελών ΤΕΠ στα Νομαρχιακά Νοσοκομεία και στο Πανεπιστημιακό Λάρισας, με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό. Αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, εξασφάλιση και αεροδιακομιδών. Οργάνωση Τραυματολογικού Κέντρου κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Γ) Ακύρωση της εφαρμογής των νέων οργανογραμμάτων των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, των συγχωνεύσεων, του κλεισίματος κλινών και Τμημάτων. Επανακαθορισμός υπηρεσιών και προτεραιοτήτων στη βάση του Υγειονομικού Χάρτη της περιοχής που τεκμηριωμένα θα διασφαλίζει σύγχρονους και αποτελεσματικούς Οργανισμούς με υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, ισότιμες προς ΟΛΟΥΣ και γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.
Κατασκευή της συνδετήριας πτέρυγας του Π.Γ.Ν.Λάρισας.
Ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας των Νοσοκομείων Βόλου και Τρικάλων.
Ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Επαρκής στελέχωση όλων των Κλινικών- Τμημάτων- Μονάδων για να καλύπτουν και τη
τακτική καθημερινή λειτουργία και ασφαλή-ποιοτικά προγράμματα εφημέριων, που
κατοχυρώνουν την υγειονομική θωράκιση της περιοχής.
Άμεση διεκπεραίωση των διορισμών που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κρίσης και των
προκηρυγμένων θέσεων που βρίσκονται στα Συμβούλια Επιλογής.
Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση και των πανεπιστημιακών γιατρών.
Η αναβάθμιση και ολοκληρωμένη λειτουργική διασύνδεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με τα Νομαρχιακά και τα Κέντρα Υγείας πρέπει να στοχεύει στην υγειονομική αυτάρκεια της Θεσσαλίας, στη πλήρη κάλυψη του Ψυχιατρικού και του Ογκολογικού τομέα, στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια αντιμετώπιση όλων των περιστατικών - πλην των πολύ εξειδικευμένων. Εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής - εργαστηριακής υποδομής, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Επάρκεια σε υγειονομικό υλικό - φάρμακα. Καθολική μηχανοργάνωση.
Δ) Επαρκής χρηματοδότηση των αναγκών σωστής λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ελεύθερη ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση ΟΛΩΝ των πολιτών και κατοίκων της χώρας στις δομές πρόληψης και περίθαλψης.
Ηλεκτρονικός φάκελος - κάρτα υγείας όλων
Αντιμετώπιση του φαρμάκου ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού
Θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα
Οργάνωση Εθνικής φαρμακοβιομηχανίας, Εθνικής Φαρμακαποθήκης, Εθνικού Φορέα παραγωγής και διακίνησης υγειονομικού υλικού
Αξιοπρεπείς αμοιβές των δημόσιων λειτουργών της υγείας