Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Που ποντάρουν στον β γύρο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010 21:02

ESO_6.EKLOGES- Τα ντέρμπυ και τα "σίγουρα"
- Η στάση του ΚΚΕ ρυθμιστής σε πολλές περιπτώσεις. Ηδη σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το ΠΑΣΟΚ προηγείται σε επτά περιφέρειες και η ΝΔ σε έξι. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν κατοχυρωθεί από την πρώτη Κυριακή δύο περιφέρειες, την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.
"Δικούς" τους θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ τους ψηφοφόρους του Γιάννη Δημαρά και ποντάρουν πολύ σ αυτούς για τον β γύρο των περιφερειακών εκλογών. Η μάχη για την περιφέρεια Αττικής θα είναι ίσως η αναμέτρηση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού είναι η περιφέρεια με σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους της χώρας.
Από την άλλη στη ΝΔ εκτιμούν οτι ο Βασίλης Κικίλιας από την στιγμή που πέρασε στον β γύρο θα ενσωματώσει στο ποσοστό του ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ και θα προσπαθήσει να φέρει τους αδιάφορους στην κάλπη την Κυριακή.
Στην Κεντρική Μακεδονία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν έκανε τον περίπατο που περίμενε, αλλά και πάλι η διαφορά του από τον Μάρκο Μπόλαρη θεωρείται μη αναστρέψιμη, οπότε η ΝΔ θεωρεί οτι έχει την περιφέρεια στο τσεπάκι της.
Στις υπόλοιπες περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ έχει σημαντική και μάλλον μη αναστρέψιμη διαφορά στη Δυτική Ελλάδα (ποσοστά 43 – 27 υπέρ του υποψηφίου του).
Ποντάρουν και στο Ιόνιο αφού μπορεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερος όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο οτι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον αντάρτη θα επιστρέψουν στον επίσημο υποψήφιο του κόμματός τους.
Η ΝΔ ελπίζει στις περιφέρειες : της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η διαφορά είναι στις οκτώ μονάδες, στην Θεσσαλία, αλλά και στην Ήπειρο. Σε όλες τις παραπάνω περιφέρειες θεωρείται εύκολη η επικράτηση αφού το ΚΚΕ είναι ρυθμιστής και δεν υπάρχει περίπτωση στήριξης υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά.
Στη Στερεά Ελλάδα επίσης θα γίνει ντέρμπυ. Παρά την διαφορά των 4 μονάδων του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ από τον δεύτερο της ΝΔ ρυθμιστής θεωρείται το ΛΑΟΣ με ποσοστό 8%.
Το πιο αμφίρροπο ντέρμπυ είναι αυτό της Πελοποννήσου. Τατούλης - Δράκος με αμελητέα διαφορά δεν επιτρέπουν σε κανένα από τα δυο κόμματα να θεωρήσουν σίγουρο τον Μωριά.
Συνολικά το ΠΑΣΟΚ θεωρεί οροφή τις 9 περιφέρειες και η ΝΔ τις 8.

 

Πολιτική