Εορτολόγιο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου, Απφίας και Φιλήμονος, Φιλοθέης της Αθηναίας
Ανατ.: 07.22Δύση: 18.10Πανσέληνος

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Αποστολή στο Στρασβούργο: "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" της Καρδίτσας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 12:21
1 STRASBOURGO_EYROKOINOBOYLIO1 STRASBURGO_LEMAS1 STRASBURGO_TSOYTSOPLIDHS1Λίγους μήνες πριν από τις κάλπες της 26ης Μαΐου 2019 για τις Ευρωεκλογές, η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" της Καρδίτσας με τον Εκδότη της κ. Ευάγγελο Λέμα, είχε την τιμή προσκληθεί στο Στρασβούργο (14 με 17 Ιανουαρίου 2019) ώστε να συμμετάσχει στην δημοσιογραφική αποστολή που υποστήριξε το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών υπήρξε καταρχάς ενημέρωση για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Μαΐου 2019 από τον κ. Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και από τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΕΚ. Σημαντική η επισήμανση, ότι ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για τις Ευρωεκλογές στις ιστοσελίδες www. aftitiforapsifizw.eu, καθώς επίσης και στο www.what-europe-does-for-me.eu. 
Ο κ. Ε. Λέμας συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι κατά την διάρκεια της τελετής καλοσωρίσματος των ξένων δημοσιογραφικών αποστολών, ενώ είχε την ευκαιρία  να παρακολουθήσει σημαντικά θέματα της Ολομέλειας της Συνόδου αυτό το τετραήμερο, όπως:
.-Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez
-Συζήτηση για την πορεία του Brexit μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων
-Ανασκόπηση αυστριακής Προεδρίας & συζήτηση προτεραιοτήτων της ρουμανικής
-Συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής και για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης
-Απολογισμό των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου 2018 και συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης
-Φυτοφάρμακα: σχέδιο στρατηγικής για τη βελτίωση της διαδικασίας αδειοδότησης
-Τα κράτη μέλη που δεν σέβονται το κράτος δικαίου αντιμέτωπα με απώλειες πόρων
-Πρόγραμμα «InvestEU»: νέα στήριξη για θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και επενδύσεις
-Ισότητα, κράτος δικαίου, ρητορική μίσους: συζήτηση για τα θεμελιώδη δικαιώματα στο ΕΚ
-Τον Εορτασμό για τα 20 χρόνια του Ευρώ στην ολομέλεια του ΕΚ
-Συζήτηση για το ότι το ΕΚ θέλει να επενδύσει περισσότερα για τις μελλοντικές γενιές της ΕΕ
-Συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Μετάβασης για την υποστήριξη των απολυμένων εργαζομένων. 
Κατά τη διάρκεια αυτού του τετραημέρου στο Στρασβούργο, η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με Έλληνες Ευρωβουλευτές και είχε την χαρά και την τιμή να παραχωρήσουν αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και η επίσης Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι θα επισκεφθούν την Καρδίτσα μας, πολύ σύντομα
Ο βασικός άξονας αυτών των συνεντεύξεων είναι ένας πρώτος απολογισμός της θητείας της παρούσας Ευρωβουλής, η άποψη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών που συνεργάζονται και συζητούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο με ξένους συναδέλφους τους από όλες τις χώρες της Ευρωπαΐκής Ένωσης για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και το παρόν της Ελλάδας μετά τα μνημόνια.
...........................................................