Εορτολόγιο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου, Απφίας και Φιλήμονος, Φιλοθέης της Αθηναίας
Ανατ.: 07.22Δύση: 18.10Πανσέληνος

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Για μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς -Γραμμή επικοινωνίας θεσμοθετεί η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 14:27

PAPANOUSKAS-Σε πλήρη λειτουργία οι δομές ενώ ξεκινά ο Θεσμός του κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής

Την θεσμοθέτηση ενός τηλεφωνικού αριθμού  που θα ενεργοποιήσει γραμμής επικοινωνίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό, γνωστοποίησε χθες, μέσω συνέντευξης τύπου ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας κ. Μιχάλης Παπανούσκας.
Η συνέντευξη δόθηκε στο γραφείο του κ. Παπανούσκα παρόντος  του  ιδίου και των προϊσταμένων των 5 τμημάτων της υπηρεσίες  και συγκεκριμένα των : Ηλία Γιαννάκο προϊστάμενο Διοικητικών Θεμάτων, Σούλα Σακκά προϊσταμένη Πληροφορικής, Σωτηρία Μπακαλάκου προϊσταμένη Οικονομικών, Γιάννη Μιαρίτη προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Γεωργία Καραγιάννη προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων.
Αρχικά ο κ. Παπανούσκας ενημέρωσε για τη  γραμμή επικοινωνίας με το τηλεφωνικό νούμερο να είναι: 2331076263. Ενημέρωσε επίσης ότι φέτος η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργεί πλήρως με πέντε τμήματα, προσωπικού, πληροφορικής, οικονομικό τμήμα, διοικητικών θεμάτων, εκπαιδευτικών θεμάτων.
Εν συνεχεία ο κ. Παπανούσκας υπογράμμισε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από κάθε άλλη ανάλογη περίοδο σε ότι αφορά στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 112 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, έχουν καλυφθεί οι περισσότερες ανάγκες και απομένουν ελάχιστα κενά, μία θέση καλλιτεχνικών, και κάποιες ειδικότητες μουσικών οργάνων στο Μουσικό Σχολεία. Ιδιαίτερη δε βαρύτητα δόθηκε στην ειδική αγωγή εκπαίδευσης.
Ενημέρωσε ότι και φέτος συνεχίζεται η μαθητεία, η ενισχυτική διδασκαλία, αλλά και το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στο ΕΠΑΛ». Το τελευταίο πρόγραμμα υποστηρίζεται από 3 ψυχολόγους καθώς και με 2 φιλολόγους και 2 μαθηματικούς, οι οποίοι κάνουν συνδιδασκαλία.
Τέλος για πρώτη φορά εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο θεσμός του κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, θεσμός που αγκαλιάστηκε από 118 μαθητές σε δέκα τμήματα που θα παρακολουθήσουν επιμόρφωση 45 ωρών και θα λάβουν το πιστοποιητικό.