Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού
Ανατ.: 07.52Δύση: 17.30Σελήνη: 10 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
«Καρδίτσα ο τόπος μας» το όνομα του συνδυασμού του Βασίλη Τσιάκου
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 13:29
TSIAKOS PEDTSIAKOS PED1TSIAKOS PED2TSIAKOS PED5Ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου
«Καρδίτσα ο τόπος μας» είναι το όνομα του συνδυασμού που θα ηγηθεί στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Καρδίτσας, ο νυν αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος το ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ, παρουσιάζοντας παράλληλα και την διακήρυξη αρχών του εκλογικού συνδυασμού του, αλλά όχι ονόματα προσώπων που θα συμμετάσχουν σε αυτό, οπότε μόνο στις υποθέσεις μπορούμε προς το παρόν να μείνουμε. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συνέντευξη συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών φίλων και υποστηρικτών του υποψηφίου δημάρχου και θύμισε περισσότερο μία ευρύτερης έκτασης εκδήλωση ανακοίνωσης του συνδυασμού.  Στο πάνελ της συνέντευξης πέραν του κ. Τσιάκου συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μάττας, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχουλας και ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Νέστωρ» κ. Ηλίας Σχορετσιανίτης, με τους δύο τελευταίους να απευθύνουν χαιρετισμό. Ανάμεσα στους παριστάμενους διακρίναμε τον πρόεδρο του ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστοτέλη Σπάνια, την πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Ουρανία Σούφλα, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Γιάννη Ντενησιώτη, τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σαράντη Εκίζογλου, από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τον κ. Σωκράτη Παππά, από το ΔΣ. των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας τον κ. Στέφανο Θεολόγη, όπως και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σωτήρη Αντωνίου.
Η διακήρυξη αρχών του εκλογικού συνδυασμού
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βασίλης Τσιάκος είπε τα παρακάτω:
«Η απόφαση μας να συμμετάσχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι απολύτως συνειδητή. Προέκυψε ως αποτέλεσμα της πολυετούς πλέον ενασχόλησης με το χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ως περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό, τον οποίο και ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια, θεωρούμε ότι προσφέραμε στον τόπο μας. Και επειδή η Περιφερειακή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συγκοινωνούντα δοχεία εκτιμώ ότι η μετάβαση σε αυτό το νέο πολύ ενδιαφέρον αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη. Εξάλλου δεν πιστεύουμε στην μονιμότητα των αιρετών και στην προσκόλλησή τους σε μια καρέκλα ή σε ένα αξίωμα. Εννέα χρόνια στο αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη είναι αρκετά.  Εκτιμούμε ότι αυτά τα χρόνια είχαμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στον τόπο μας. Το έργο μας το κρίνει καθημερινά ο πολίτης. Ωστόσο την μεγάλη εμπειρία που αποκομίσαμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση  θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να την μεταφέρουμε στο επίπεδο του Δήμου Καρδίτσας. 
Η απόφαση να ασχοληθούμε με τα κοινά του Δήμου ήρθε απλά και αβίαστα. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, χωρίς να «βλέπουμε» αντιπάλους, χωρίς να θεωρούμε ότι τα ξέρουμε όλα ή ότι είμαστε το κέντρο της γης. Εξάλλου γνωρίζετε πως η καθημερινότητα μας, είναι η ίδια καθημερινότητα που βιώνετε και εσείς, στην εργασία, στην οικογένεια, στις κοινωνικές μας συναναστροφές. 
Σήμερα κάνουμε το επίσημο ξεκίνημα του συνδυασμού μας παρουσιάζοντας το όνομα και τα σύμβολα που θα χρησιμοποιούμε. Σταδιακά και μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα εξειδικεύσουμε τις θέσεις μας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Καρδίτσα. Κυρίως όμως θα παρουσιάσουμε το όραμα μας για την πόλη και το Δήμο. Η Καρδίτσα είναι ο τόπος μας. Εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα, κάναμε οικογένεια, μεγάλωσαν τα παιδιά μας, εδώ ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά. Αγαπάμε αυτόν τον τόπο, πονάμε όταν αντιμετωπίζει προβλήματα, χαιρόμαστε όταν καταγράφει επιτυχίες. 
Φίλες και φίλοι
Η Τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, με τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί.
 Για το λόγο αυτό κάθε φορά, χρειάζεται να αναπροσαρμόζει τους στόχους της ώστε να βρίσκεται, δίπλα στους πολίτες και στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, θα δημιουργούν προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και χωροταξικής ανάπτυξης και θα στηρίζουν την απασχόληση δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο.Η διοίκηση ενός Δήμου όπως η Καρδίτσα, που για τα ελληνικά δεδομένα είναι ένας μεσαίου μεγέθους περιφερειακός Δήμος, απαιτεί σημαντικά προσόντα από όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή. Αυτό το χρονικό διάστημα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενεργοποίηση μιας ικανής και πολυπληθούς ομάδας συμπολιτών που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο μας. Επιδιώκουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους. Μακριά από κομματικές ταμπέλες και προσδιορισμούς που δεν μας εκφράζουν. Δεν εννοώ ότι δεν έχουμε κομματικές αναφορές, εξάλλου αυτές είναι γνωστές. Όμως από τη στιγμή που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το Δήμο Καρδίτσας είναι δεδομένο πως θα συνεργαστούμε με ικανούς ανθρώπους ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω. 
Φίλες και φίλοι 
Τους προσεχείς μήνες  θα επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Καρδίτσας. Θα συζητήσουμε μαζί τους, θα επισκεφθούμε τα χωριά , τις γειτονιές της πόλης. Μετά από διαβούλευση στην οποία θα πάρουν μέρος επιστήμονες και ειδικοί σε κάθε τομέα, θα οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Ο μεγάλος στόχος θα είναι ο Δήμος μας, να κάνει άλματα προόδου και ανάπτυξης. Έτσι θα έχουμε μέλλον και εμείς και τα παιδιά μας στο τόπο μας. Σε αυτή την προσπάθεια χωράνε όλοι, σας χρειαζόμαστε όλες και όλους για μια Καρδίτσα που θα γνωρίσει τη δική της δημοτική αναγέννηση. 
Γιατί όπως λέει και ο ποιητής: 
Πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος
με υπομονή και περηφάνεια…»