Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού
Ανατ.: 07.52Δύση: 17.30Σελήνη: 10 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Διανομή 90 δεμάτων με τρόφιμα από το «Σπίτι της Αγάπης» Καρδίτσα
Δευτέρα, 24 Δεκέμβριος 2018 11:27
DIANOMH
DIANOMH2
DIANOMH3-Συνολικά θα διανεμηθούν από δομές της Ιεράς Μητρόπολης 2.405 δέματα
Τρόφιμα ενόψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, διανεμήθηκαν την Παρασκευή από το Σπίτι της Αγάπης Καρδίτσας της Ιεράς Μητρόπολης, σε 90 συμπολίτες. Η διανομή έγινε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου, του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γιώργου Μπούκη και του εκπροσώπου, μέλους του Δ.Σ.  της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Γιάννη Τσιώνα, καθώς τα συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα  συνέβαλαν σημαντικά στην συγκέντρωση των διανεμόμενων τροφίμων. Εκτός αυτών συμμετείχαν στην προσπάθεια και συμπολίτες επιχειρηματίες και συγκεκριμένα οι φούρνοι Χατζόπουλος ΑΒΕΕ  και το κρεοπωλείο «Τρέμος». 
Όλους αυτούς αλλά και τους υπευθύνους των Σπιτιών της Αγάπης, τους ιερείς και τις κυρίες που διακονούν σε αυτά, τους ιερείς και τα μέλη των φιλόπτωχων ταμείων, την Χριστιανική Αγωγή αλλά και όλους τους χριστιανούς που βοηθούν στο φιλανθρωπικό έργο, ευχαρίστησε ο Σεβασμιότατος και απεύθυνε ευχές ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Τα τρόφιμα δόθηκαν για να μπορέσουν οι άνθρωποι που σιτίζονται από το «Σπίτι της Αγάπης» να περάσουν τις γιορτές καθώς μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου  η συγκεκριμένη δομή της Ιεράς Μητρόπολης δεν θα λειτουργεί, με εξαίρεση τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιές, όπου θα ανοίξει κανονικά και θα μαγειρευτεί φαγητό. 
Ανάλογη διανομή τροφίμων θα γίνει και στα υπόλοιπα 4 Σπίτια της Αγάπης, που λειτουργούν στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως. Συγκεκριμένα θα υπάρξει  διανομή 30 δεμάτων στα Φάρσαλα, 30 στον Παλαμά, 35 στους Σοφάδες και 20 στο Αγναντερό.
Επίσης θα διανεμηθούν 1150 δέματα από τα ενοριακά Φιλόπτωχα ταμεία και 1050 από τις υπόλοιπες ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.405. Τα τρόφιμα που παραλαμβάνουν οι έχοντες ανάγκη συμπολίτες είναι, κοτόπουλο, κρέας, λουκάνικα, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, λάδι, ζάχαρη και καφές. Στην διαδικασία διανομής παρέστη και το σύνολο σχεδόν των εθελοντριών που με την δική τους συμβολή λειτουργεί και προσφέρει έργο το Σπίτι της Αγάπης.