Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού
Ανατ.: 07.24Δύση: 18.09Σελήνη: 13 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Σε ετοιμότητα οι φορείς και οι εθελοντικές οργανώσεις για το φετινό χειμώνα
Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 12:32
TSIAKOSTSIAKOS1TSIAKOS2-Όπως διαπιστώθηκε στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Συνεδρίασε χθες το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της χειμερινής περιόδου. 
Στόχος ο Συντονισμός όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας που έχουν ως κύριο έργο τον Σχεδιασμό, λήψη μέτρων προς αποφυγή καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και διαχείριση των συνεπειών από χιονοπτώσεις, παγετό ή πλημμυρικά φαινόμενα. 
Της σύσκεψης προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος  έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κων/νο Γαβριηλίδη, την επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. κ. Λαυρεντία Θέου και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλο. Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Ξυλομένος, ο αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Παναγόπουλος, ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Σπύρος Εκίζογλου, ο Επιχειρησιακός Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κορέλας, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ κ. Δημήτρης Κολοβός, εκπρόσωπος του στρατού, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μουζακίου και Παλαμά, εκπρόσωποι Διεύθυνσης Δασών και Δασαρχείων, εκπρόσωποι ΤΟΕΒ, εκπρόσωπος του τμήματος Κίνησης και Συντήρησης Οχημάτων και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων  Ελληνική ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας, Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, Ραδιολέσχη Καρδίτσας και Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας.Από όλους τους παρευρισκόμενους τονίστηκε ότι μέχρι τώρα υπήρξε πολλή καλή συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων που αντιμετώπισε με επιτυχία δυσάρεστες καταστάσεις, ενώ απέτρεψε άλλες που πήγαν να δημιουργηθούν. Έγινε αναφορά στην επικαιροποίηση του μνημονίου ενεργειών που απαιτείται να γίνουν και στην καλή προετοιμασία και οργάνωση ώστε να είναι όλα έτοιμα και με δυνατότητα άμεσης αντίδρασης εφόσον απαιτηθεί.  Ειδική μνεία υπήρξε στην συντήρηση των οχημάτων και των μηχανημάτων Δήμων και Περιφερειακής Ενότητας, στην έγκαιρη προμήθεια αλατιού, ώστε να μην αναζητείται την τελευταία στιγμή και στην καταστροφή των πρόχειρων φραγμάτων που δημιουργούν προβλήματα. Επίσης υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει οι Δήμοι να ορίσουν ένα εκπρόσωπο και να στείλουν τα στοιχεία του στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό. 
Σε γενικές γραμμές όλοι οι φορείς δήλωσαν ετοιμότητα και διάθεση για συνεργασία, προκειμένου το φετινό χειμώνα να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα.