Εορτολόγιο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου, Απφίας και Φιλήμονος, Φιλοθέης της Αθηναίας
Ανατ.: 07.22Δύση: 18.10Πανσέληνος

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Χριστουγεννιάτικο δέντρο και Παυσιλυπούπολη σηματοδότησαν την έναρξη των γιορτών
Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2018 12:36

DHMOS DENTRO_1DHMOS DENTRO_2DHMOS DENTRO_3DHMOS DENTRO_4DHMOS DENTRO_5DHMOS DENTRO_7Η Παυσιλυπούπολη άνοιξε το βράδυ της Τρίτης τις πύλες της, με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο να κόβει την κορδέλα, με το μαγικό ψαλίδι και στην ουσία αν δίνει το έναυσμα για  να ξεκινήσει το παραμύθι των φετινών γιορτών στο ολοστόλιστο και ολοφώτεινο πάρκο της πόλης. 

Με τις νεράιδες να λικνίζονται σε μουσικούς ρυθμούς, το τεχνητό χιόνι να ομορφαίνει την ατμόσφαιρα, του ήρωες των παραμυθιών, στα οποία είναι αφιερωμένη η Παυσιλυπούπολη, να ζωντανεύουν μέσω των εθελοντών, με τον Αη Βασίλη και τα ξωτικά να δίνουν το στίγμα τους, αλλά κυρίως με τους πάρα πολλούς Καρδιτσιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα η γιορτή, άρχισε εν μέσω βεγγαλικών και Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από την φιλαρμονική του Δήμου.
Η πρώτη βόλτα στο πάρκο ήταν εντυπωσιακή σε συμμετοχή κόσμου και είναι χαρακτηριστικό ότι στα σπιτάκια του θεματικού πάρκου σχηματίστηκαν ουρές, με τα παιδιά να θέλουν να τα δουν όλα εδώ και τώρα. Χρόνος φυσικά υπάρχει καθώς η Παυσιλυπούπολη θα μας συντροφεύει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αλλά η αδημονία της παιδικής ψυχής είναι ασυγκράτητη.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Νωρίτερα στην κεντρική πλατεία της πόλης, που ήταν κατάμεστη από κόσμο και έζησε μεγάλες στιγμές, είχαμε την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Περί τις 18:30, από την Δημοτική Αγορά έφθασε στην πλατεία η εορταστική πομπή, με επικεφαλής την φιλαρμονική του Δήμου και πίσω της τον Αη Βασίλη, τις νεράιδες και τα ξωτικά.
Όταν ανέβηκαν όλοι πάνω στην εξέδρα είχαμε τον χαιρετισμό από τον δήμαρχο Καρδίτσας κ Φώτη Αλεξάκο που αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να δημιουργήσει κάθε χρόνο και καλύτερο εορταστικό κλίμα, προς όφελος των Δημοτών, κυρίως των παιδιών, αλλά και για να βοηθηθεί η Αγορά της Πόλης.
Με το τέλος του χαιρετισμού του άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και το Δέντρο των γιορτών φωταγωγήθηκε εν μέσω πανηγυρισμών και χειροκροτημάτων. Ακολούθησε ένα σύντομο θεατρικό με τις νεράιδες και τα ξωτικά να στήνουν το δικό τους χορό και κατόπιν όλοι μαζί, με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά, κατευθύνθηκαν προς το Παυσίλυπο για το δεύτερο μέρος της γιορτής.
Ανάμεσα στις πολλές εκατοντάδες Καρδιτσιώτες ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατσιαβριά, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σϋμβουλοι.