Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού
Ανατ.: 07.24Δύση: 18.09Σελήνη: 13 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Πορεία χθες στους δρόμους της πόλης Κινητοποιούνται κατά του σχεδίου νόμου οι φοιτητές της Καρδίτσας
Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 12:53
TEI 1TEI 3TEI 6TEI 8-Πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από χθες οι φοιτητές των τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στην Καρδίτσα, μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Πιο αναλυτικά πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ξεκινώντας από τα κτίρια των ΤΕΙ έως το κέντρο της πόλης, όπου συναντήθηκαν πρώτα με τον δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο στο Δημαρχείο και με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Ο κύριος όγκος της κινητοποίησης παρέμεινε στην είσοδο των κτιρίων ενώ η αντιπροσωπεία τους που συναντήθηκε με τους αιρετούς τόνισε ότι στις τάξεις των φοιτητών επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδας, καθώς καταργούνται και συγχωνεύονται τμήματα, άλλα αλλάζουν όνομα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης για βασικές ανάγκες όπως καθηγητές υποδομές κ.λ.π., την ίδια στιγμή που είναι γνωστό πως σχολές λειτουργούν χωρίς ούτε ένα μέλος ΔΕΠ και με προβλήματα κάθε χρόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το κυρίαρχο όμως αίτημα, που εκφράστηκε και μέσω των συνθημάτων που ακούστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης , ήταν το να υπάρχουν πτυχία με αντίκρισμα, που σημαίνει διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, θέμα που, όπως τόνισαν τους απασχολεί πολύ περισσότερο από πού θα είναι η έδρα κάθε τμήματος.  
Ειδικά για το Διατροφής και Διαιτολογίας τόνισαν ότι δεν πρέπει να χωριστεί, διαφώνησαν με την μετονομασία του σε Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, όπως και στην ένταξή του στη Σχολή Φυσικής Αγωγής, καθώς και στις δύο περιπτώσεις τίθεται θέμα υποβάθμισης πτυχίων.
Ανάλογες ενστάσεις υπάρχουν και για την συνένωση των τμημάτων Δασοπονίας και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.
Από τους αιρετούς που συναντήθηκαν ζήτησαν να προωθήσουν τα αιτήματά τους στους βουλευτές και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση,  να συνταχθούν με τις θέσεις τους αλλά και να προβούν σε ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των τμημάτων.
Ο κ. Αλεξάκος μιλώντας με την αντιπροσωπεία των φοιτητών σημείωσε πως και ο ίδιος είναι υπέρμαχος της διασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλα τα τμήματα και  τόνισε ότι το προώθησε να συμπεριληφθεί στην κοινή απόφαση των φορέων,  ενώ υποστήριξε ότι είναι υπέρ της ανωτατοποίησης των Σχολών, υπέρ της αναβάθμισης του γνωστικού αντικειμένου και πως ο Δήμος βλέπει το  όλο το θέμα της χωροθέτησης σαν μια ευκαιρία οι περιοχές να βελτιωθούν και κοινωνικά και ακαδημαϊκά και οικονομικά. 
Ειδικά για τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την Καρδίτσα είπε ότι η πρόβλεψη για 5 πανεπιστημιακά τμήματα, από τα οποία τα τρία πενταετούς φοίτησης είναι θετικό και για την πόλη και για τα παιδιά, ενώ υποσχέθηκε διεκδίκηση πόρων για την ομαλή λειτουργία τους. 
Ο κ. Τσιάκος στην δική του τοποθέτηση στην αντιπροσωπεία των φοιτητών τους θύμισε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση των φορέων ενάντια στα όσα το νομοσχέδιο πρεσβεύει σημειώνοντας ότι η πρόταση του υπουργείου δεν ικανοποιεί βασικά αιτήματα όπως το να μην μεταφερθεί το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στα Τρίκαλα, να ιδρυθεί έδρα Σχολής στην Καρδίτσα,  να υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα για όλα τα τμήματα και αν υπάρξει συνένωση Δασοπονίας με το Τμήμα Ξύλου και Επίπλου αυτό να γίνει με την σύμφωνη γνώμη  της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Τέλος τάχθηκε αλληλέγγυος  των φοιτητών και του αγώνα τους υποσχόμενος ότι τουλάχιστον η περιφερειακή Ενότητα θα είναι στο πλευρό τους, καθώς το νομοσχέδιο, σε αντίθεση με ότι υποστηρίζουν ορισμένοι αποτελεί υποβάθμιση και όχι αναβάθμιση για την Καρδίτσα.