Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού
Ανατ.: 07.52Δύση: 17.30Σελήνη: 10 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Έθεσε ως στόχους η Yπ. Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από την Καρδίτσα: Διατήρηση του ύψους των συντάξεων και αύξηση κατώτατου μισθού
Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 12:44
AXTSIOGLOYAXTSIOGLOY1AXTSIOGLOY3Την αισιοδοξία της ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις το 2019 εξέφρασε η  υπουργός εργασίας  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου, θέτοντας παράλληλα ως κεντρικό στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού για τον Ιανουάριο του 2019 και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους.
Μάλιστα χαρακτήρισε την θέσπιση του τελευταίου ως ρατσιστική ηλικιακή διάκριση. Η κ. Αχτσιόγλου ήταν κεντρική ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ χθες το απόγευμα στο Παυσίλυπο και σε μια κατάμεστη αίθουσα ανέπτυξε θέματα που είχαν να κάνουν με την ανεργία, τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, ασφαλιστικό και εισφορές αλλά και συνταξιοδοτικό. Νωρίτερα επισκέφθηκε το εργατικό Κέντρο Καρδίτσας όπου είχε οργανωθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους και συνταξιούχους με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωθέντες με πανό και συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, χωρία να δημιουργηθεί το παραμικρό «παρατράγουδο».
Μάλιστα η υπουργός που συνοδευότανε από τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Εργασίας, την βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγ. Βράντζα και τον Συντονιστή της Ν.Ε. κ. Ηλία Αντωνίου, λίγο πριν συμμετάσχει σε σύσκεψη, δέχτηκε αντιπροσωπεία  των διαμαρτυρομένων που υπέβαλλε σειρά αιτημάτων.  Απαντώντας σε αυτά μίλησε για την μη περικοπή των συντάξεων που προαναφέραμε, αλλά και για την πολιτική της κυβέρνησης να παίρνει πρωτοβουλίες όταν υπάρχει δημοσιονομική δυνατότητα. Και αναφλέχθηκε στην 13η  σύνταξη τον Δεκέμβριο του 2016 και το κοινωνικό μέρισμα το 2017.  
Οι συμμετέχοντες, πάντως στην διαμαρτυρία δεν έμειναν ικανοποιημένοι και απεύθυναν κάλεσμα για συμμέτοχη στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου. Στην σύσκεψη που προαναφέραμε και που ήταν κλειστή συμμετείχαν στελέχη υπηρεσιών που ανήκουν στο υπουργείο από ολόκληρη την Θεσσαλία, όπως και εκπρόσωποι εργαζομένων  με την διοίκηση του εργατικού κέντρου παρούσα. Η υπουργός άκουσε θέματα που αφορούν στην περιοχή και είναι στην αρμοδιότητά της, ενώ δέχθηκε και σειρά αιτημάτων από εκπροσώπους εργαζομένων και εργατικού κινήματος. 
Σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ μίλησε για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας που στοχεύουν να καταστήσουν εργαζόμενους 88.500 ανέργους μέσα στο 2019, για τον στόχο των Συλλογικών διαπραγματεύσεων που επετεύχθη και πλέον, σήμερα, αρκετές κλαδικές συμβάσεις καθίστανται υποχρεωτικές σε όλη την χώρα, δημιουργώντας ένα πλαίσιο αύξησης των μισθών και βελτίωσης των όρων εργασίας, όπως και για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ήρθε να διορθώσει κακώς κείμενα.