Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού
Ανατ.: 07.52Δύση: 17.30Σελήνη: 10 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Η πρόληψη «όπλο» κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης
Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 12:37
RAPTH synRAPTH2 synRAPTH1 synΣημαντική ενημερωτική εκδήλωση σήμερα στο Παυσίλυπο
-Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες η βουλευτής Έλενα Ράπτη που θα είναι η κεντρική ομιλήτρια
Το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης απασχολεί έντονα κάθε πολιτισμένη κοινωνία και έχει μπει στο στόχαστρο και του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει ξεκινήσει πρόγραμμα πρόληψης με τίτλο  «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».
Όνομα καθόλου τυχαίο αφού όπως είπε η συντονίστρια του προγράμματος στην Ελλάδα, βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη,  ένα στα πέντε πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, με το ποσοστό στη χώρα μας να είναι στο 16%.
Η κ. Ράπτη θα είναι κεντρική ομιλητής, σε ανοιχτή εκδήλωση επί του θέματος που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, επί του θέματος, στο Παυσίλυπο και στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν γονείς και παιδιά, σε μια ηλικιακή γκάμα από 4 έως και 10-12 ετών. 
Όπως είπε η κ. Ράπτη σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, μέσω τηςε εκδήλωσης θα επιχειρηθεί να παρουσιαστούν τα ενημερωτικά εργαλεία που διδάσκουν στα παιδιά βασικούς κανόνες όπως «ο κανόνας του εσώρουχου».  Και εξήγησε ότι αυτός λέει πως το παιδί δεν πρέπει να αφήνει κανέναν να το αγγίζει στην περιοχή που, κατά κανόνα καλύπτει το εσώρουχο. Επίσης, είπε, εξηγούμαι στο παιδί, πως ούτε το ίδιο επιτρέπεται να βλέπει ή να αγγίζει την ίδια περιοχή στο σώμα ενός ενήλικα. Μέσω των εργαλείων ενημέρωσης και γνώσης, συνέχισε, τα παιδιά διδάσκονται βασικά πράγματα όπως την διαφορά στο καλό και κακό άγγιγμα ή στο καλό και κακό μυστικό ή ακόμα και του δώρου από την δωροδοκία, ενώ οι γονείς αποκτούν όλα τα εφόδια για να ενημερώσουν τα παιδιά τους.
Στην συνέντευξη παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν με διαφόρους τρόπους στην διοργάνωση της εκδήλωσης ή στηρίζουν την προσπάθεια. Συγκεκριμένα συμμετείχαν και χαιρέτισαν, καλώντας τους Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, ο δήμαρχος κ. Φ. Αλεξάκος, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ε. Μητσιάδη και κ. Μ. Παπανούσκας αντίστοιχα, ο επικεφαλής του παραρτήματος Καρδίτσας την Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Γ. Ζαρχανής, ο προέδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων κ.  Μ.  Σιώκος, η εκπρόσωπος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και εντεταλμένη Δημοτικής Σύμβουλος κ. Ρούλα Μπακαλάκου, ενώ παρέστη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μάττας.
Ακολούθως αναφέρουμε τις τοποθετήσεις του κ Τσιάκου και του κ. Αλεξάκου
 
Ο κ. Τσιάκος
Οι κοινωνίες αναδεικνύουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους όταν έχουν να κάνουν με θέματα, τα οποία αγγίζουν τα παιδιά. Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου πραγματοποιείται μια πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση που έχει να κάνει με την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Όταν αναφερόμαστε σε τόσο βαθιά θέματα που έχουν να κάνουν με μαθητές, θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης, γιατί έτσι δείχνουμε και την ποιότητά μας ως κοινωνία. Συγχαίρω τη Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη, η οποία έρχεται στην περιοχή μας να αναδείξει ένα θέμα, το οποίο τείνει να γίνει μάστιγα και θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι και να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση, αν όχι της επίλυσης, έστω της δραματικής μείωσης, για να μπορέσουμε να πούμε ότι το μέλλον, γιατί το μέλλον είναι τα παιδιά, είναι πιο ευοίωνο για την περιοχή μας και την πατρίδα μας. Καλώ όλους τους πολίτες της Καρδίτσας και τους μαθητές να είναι στο Παυσίλυπο, να ακούσουν αυτά που θα ειπωθούν. 
 
Ο κ. Αλεξάκος
Τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας. Ταυτόχρονα είναι η πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Και οφείλουμε ως κοινωνία να τα προστατεύουμε από ενδεχόμενους κινδύνους. Ένας σημαντικός κίνδυνος είναι και η παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Άρα οφείλουμε ως κοινωνία να εξαλείψουμε τέτοια φαινόμενα. Καλύτερος τρόπος της εξάλειψης είναι η ενημέρωση των παιδιών.