Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού
Ανατ.: 07.24Δύση: 18.09Σελήνη: 13 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Αποφασισμένοι να αγωνιστούν οι Θεσσαλοί συνταξιούχοι
Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2018 09:54
SYNTAXIOYXOISYNTAXIOYXOI1SYNTAXIOYXOI2SYNTAXIOYXOI3SYNTAXIOYXOI4-Για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου και οι περικοπές των συντάξεων
-Πολύ μεγάλη συμμετοχή στην χθεσινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό κέντρο Καρδίτσας, η πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιουχικών οργανώσεων, με εκπρόσωπους συλλόγων και από τα τέσσερα διαμερίσματά της περιφέρειάς μας. 
Κυρίως όμως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας που έσπευσαν να ενημερωθούν για εξελίξεις που τους αφορούν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους, προκειμένου να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν που θα τους πλήξουν ακόμα περισσότερο. Η αίθουσα συνεδριάσεων αποδείχθηκε μικρή για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε και αρκετοί παρακολούθησαν όρθιοι ή εκτός αυτής, τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων. 
Συγκεκριμένα μίλησαν εκ μέρους της πανελλαδικής Ομοσπονδίας του ΟΑΕΕ ο κ. Χρήστος Κολοβός και εκ μέρους της πανελλήνιας Ομοσπονδίας του ΙΚΑ ο κ. Παναγιώτης Πάλμος, που βρέθηκαν στην Καρδίτσα για να ενημερώσουν τους συνταξιούχους αλλά και να οργανώσουν σε συνεργασία με το τοπικό Συντονιστικό όργανο, την συμμετοχή τους στις δύο πανελλαδικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα , στις 19 και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ανάλυση των ειδικότερων και γενικότερων προβλημάτων αλλά εκεί που δόθηκε πραγματικά μεγάλη έμφαση ήταν στο να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου και η προσωπική διαφορά που θα σημάνει μείωση των συντάξεων. 
Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών είπαν πάντως πως δεν περιμένουν να υπάρξει περικοπή συντάξεων το 2019 αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί για τα επόμενα χρόνια, με βάση τα όσα έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και δανειστές για την περίπτωση που δεν πιαστούν τα πλεονάσματα. Γι αυτό τόνισαν πρέπει να ακυρωθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στο άμεσο μέλλον.  Στην συζήτηση μπήκε και το θέμα των δικαστικών αποφάσεων για τα επιδόματα, όπου τονίστηκε ότι η λύση είναι πολιτική και πρέπει να την δώσει η κυβέρνηση και όχι δικαστική, καθώς αποφάσεις υπάρχουν και δεν εφαρμόζονται και λειτουργού παραπλανητικά όσοι ωθούν τους συνταξιούχους σε ατέρμονους δικαστικούς αγώνες.