Εορτολόγιο

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου
Φιλίππου αποστόλου, Κωνσταντίνου του Υδραίου
Ανατ.: 07.15Δύση: 17.17Σελήνη: 6 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Γιορτή η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για το Δήμο Καρδίτσας
Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 10:24
DHMOS KINHTIKOTHTA-Συμμετέχει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων, αλλά και μόνιμες παρεμβάσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των πολιτών στην  χρήση του ποδηλάτου και την πεζοπορία για τις αστικές μετακινήσεις τους 
Γιορτή θα αποτελέσει για το Δήμο Καρδίτσας η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, καθώς από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος σε συνεργασία με τις Δ/νσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς, προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, συνοδευόμενα και από μόνιμες παρεμβάσεις με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των πολιτών στην  χρήση του ποδηλάτου και γενικότερα στην επιλογή βιώσιμων εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ασφάλεια.Οι στόχοι της συμμετοχής του Δήμου Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και το πλήρες  πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου των Αντιδημάρχων κ.κ. Κων. Ξυλομένου και Βασ. Κουρκούνα, του Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Μιχ. Παπανούσκα και της Προϊσταμένης του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Νατ. Τζέλλου.Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα στην βελτίωση της αστικής κινητικότητας, υλοποιώντας δράσεις, αλλά και έργα που να ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο και περισσότερο το ποδήλατο και το βάδισμα για τις μετακινήσεις τους αναδεικνύοντας το όφελος αυτών των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης για το περιβάλλον και την υγεία.
“ Η συμμετοχή του Δήμου μας στη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έρχεται να πλαισιώσει τον γενικό μας στόχο για λιγότερο αυτοκίνητο και περισσότερο ποδήλατο στην πόλη μας, την πόλη του ποδηλάτου δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση σε θέματα ασφάλειας και υγείας. Η περσινή μας συμμετοχή διακρίθηκε και επιβραβεύθηκε με μια χρηματοδότηση 10.000 € από το Πράσινο Ταμείο, με την οποία καλύπτουμε ένα σημαντικό μέρος του κόστους των εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε φέτος, καθώς και κάποιων από τα μόνιμα μέτρα που εξυπηρετούν τον παραπάνω στόχο. Ευελπιστούμε οτι και φέτος θα διακριθούμε για τη συμμετοχή μας, αλλά το σημαντικότερο είναι μέσα από αυτή να κάνουμε ένα ακόμα βήμα για τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομάδα Εργασίας των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου που προετοίμασαν τη συμμετοχή του σ΄αυτό τον καταξιωμένο ευρωπαϊκό θεσμό. 
Στην προσπάθεια του Δήμου Καρδίτσας οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018 να βρουν απήχηση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ώστε η ενεργοποίηση φορέων και η συμμετοχή των πολιτών να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερηαναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνας, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομάδα Εργασίας για την προσπάθεια που κατέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση.Αναφέρθηκε επίσης και στα μόνιμα μέτρα που προωθήθηκαν μέσα και από τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.Ειδικότερα ο Δήμος προμηθεύθηκε ερμάρια φύλαξης ποδηλάτων που θα τοποθετηθούν στο χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ, προχώρησε στην καταγραφή και την ανάρτηση όλων των  θέσεων  ΑΜΕΑ στην ιστοσελίδα του, ενώ μέσω αυτής θα προωθήσει και ηλεκτρονική εφαρμογή συνεργατικής μετακίνησης.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Κων. Ξυλομένος ευχαρίστησε τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συμμετοχή τους και κάλεσε τους συμπολίτες να παραβρεθούν το βράδυ της Παρασκευής 14/9 στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων του διαγωνισμού του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου στη Δημοτική Πινακοθήκη  και να συμμετάσχουν μαζικά στην Ποδηλατοβόλτα της Κυριακής 16/9, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις της ερχόμενης εβδομάδας.
Αναφέρθηκε επίσης στις μόνιμες τεχνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την Τεχνική Υπηρεσία με στόχο την βελτίωση της αστικής κινητικότητας όπως είναι:- Η κατασκευή των προσβάσεων ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης- Η δημιουργία χώρων στάθμευσης στι πρώην 1ο Λύκειο και στην γωνία των οδών Εμμανουήλ και Παλαιολόγου,- Ο χρωματισμός των διαβάσεων- Η τοποθέτηση αυτοκόλλητων παιδικών σχεδίων που να οδηγούν τους μαθητές προς τις διαβάσεις που βρίσκονται έξω από το 5ο και το 7ο Δημοτικά Σχολεία και το 7ο Νηπιαγωγείο της πόλης- Οι παρεμβάσεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ύψους 7,5 εκατ. € που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα -Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονείται.
Ο  κ. Παπανούσκας συνεχάρη το Δήμο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίησης των μαθητών σε ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα όπως  η  βιώσιμης αστική κινητικότητα καθώς και η ασφάλεια των μετακινήσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και τω μαθητών σ’ αυτή την προσπάθεια. Τέλος η κ. Νατ. Τζέλλου που μαζί με τον κ. Βασ. Κουρκούνα είχαν την ευθύνη συντονισμού της Ομάδας Εργασίας κοινοποίησε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.