Εορτολόγιο

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου
Φιλίππου αποστόλου, Κωνσταντίνου του Υδραίου
Ανατ.: 07.15Δύση: 17.17Σελήνη: 6 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
«Άνοιξε η αυλαία» της νέας σχολικής χρονιάς
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 10:14
agiasmos3agiasmos6agiasmos14agiasmos19agiasmos23-Με τους Αγιασμούς σε όλα τα σχολεία του νομού
-Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη οι τελετές σε 18ο Δημοτικό και 1ο και 6ο Γυμνάσιο
Στα θρανία και τα προαύλια βρίσκονται από χθες χιλιάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού, καθώς ξεκίνησε με κάθε επισημότητα η νέα σχολική χρονιά. Με ευχές για καλή πρόοδο, υγεία και απουσία προβλημάτων πραγματοποιήθηκαν οι Αγιασμοί στα εκπαιδευτήρια και των δύο βαθμίδων παρουσία μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών.Οι επίσημες τελετές για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση έλαβαν χώρα στο 18ο Δημοτικό και στα ευρισκόμενα στο ίδιο σχολικό συγκρότημα 1ο και 6ο Γυμνάσιο. Η δεύτερη τελετή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου με την συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών και του 6ου. Ο Αγιασμός που προηγήθηκε χρονικά ήταν στο 18ο Δημοτικό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου, όπως βέβαια και αυτός που ακολούθησε. Πέραν του Δεσπότη που ευλόγησε όλους τους παριστάμενους, απεύθυναν χαιρετισμό η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μητσαρά, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Έφη Μητσιάδη, η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Σιωροπούλου -Κατσιαβριά, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.
Ακόμα παρέστησαν οι  αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Σβάρνας και κ. Κων/νος Ξυλομένος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Βάϊος Κουτής και η πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ασημίνα Σκόνδρα. 
Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία πολλών γονέων, κυρίως των παιδιών που για πρώτη φορά θα πάνε στο Δημοτικό Σχολείο, οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά τους σε αυτό το σημαντικό βήμα. Οι παριστάμενοι επίσημοι προσκεκλημένοι στον συγκεκριμένο Αγιασμό, πλην της κ. Μητσιάδη και του κ. Κουτή, έσπευσαν στη συνέχεια στο 1ο Γυμνάσιο και σ΄ αυτούς προστέθηκαν ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπανούσκας, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας κ. Γιώργος Καραγιάννης και ο αντιδήμαρχος κ. Τριαντάφυλλος Τίκας. 
Εδώ μετά τις ευχές του Σεβασμιωτάτου μίλησαν η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κ. Ποταμίτου και ο κ. Παπανούσκας, μεταφέροντας, πάντως, και τις ευχές των υπολοίπων επισήμων που για οικονομία χρόνου δεν προέβησαν εκ νέου σε χαιρετισμούς.  Να σημειώσουμε ότι μετά το τέλος της τελετής στα Γυμνάσια οι μαθητές μπήκανε για πρώτη φορά φέτος στις αίθουσες και παρέλαβαν τα «όπλα» τους στον αγώνα της μάθησης που είναι τα βιβλία.