Εορτολόγιο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου, Απφίας και Φιλήμονος, Φιλοθέης της Αθηναίας
Ανατ.: 07.22Δύση: 18.10Πανσέληνος

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της ΔΕΥΑΚ από το Δημοτικό Συμβούλιο
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018 10:13
DHMOTIKO1DHMOTIKO2DHMOTIKO3DHMOTIKO-Νέες τιμές για το νερό στους  Δήμους που συνενώθηκαν με τον Δήμο Καρδίτσας
-Ενημέρωση για τους ξενώνες Μητρόπολης και Καστανιάς αλλά και το δασικό χωριό, μετά από ερωτήσεις
Νέα τιμολογιακή πολιτική για τις κοινότητες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, που συνενώθηκαν με τον Δήμο Καρδίτσας, ενέκρινε στην χθεσινή του συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας. 
Η πρόταση που κατατέθηκε από τον δήμαρχο κ. Αλεξάκο ήταν στην ουσία η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, που προχώρησε στην αναπροσαρμογή και την ομαδοποίηση της τιμής  των τελών στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας που διέπει πλέον τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.
Με τη νέα απόφαση τα χωριά που υδρεύονται από πηγές θα πληρώνουν 0,12 λεπτά για τα 25 πρώτα κυβικά και μετρήσεις σε αυτά θα γίνονται μόνο για τέσσερις μήνες το χρόνο. Τα υπόλοιπα χωριά για τα 25 πάντα κυβικά θα πληρώνουν 0,15 λεπτά το κυβικό, ενώ και στις δύο κατηγορίες το πάγιο θα είναι 30 ευρώ το χρόνο. 
Αυτό σε κόστος, εφόσον δεν ξεπεραστούν τα 25 κυβικά μηνιαίως, είναι συνολικά 45  ευρώ για τις κοινότητες που υδρεύονται από πηγές και 75 ευρώ για τις υπόλοιπες. Σε υπερβάσεις κατανάλωσης ισχύον κλιμακωτές αυξήσεις του κόστους ανά κυβικό, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση.
Ακόμα θα πρέπει να πούμε ότι οι κοινότητες που είναι συνδεδεμένες με δίκτυο αποχέτευσης  θα πληρώνουν τέλος επί του 50% της κατανάλωσης νερού καθώς θεωρείται ότι μέρος αυτού δεν καταλήγει στην αποχέτευση αλλά σε πότισμα κήπων ή καταναλώνεται από ζώα. 
Για την συγκεκριμένη απόφαση προστέθηκε ότι έχει προσωρινό χαρακτήρα υπό την έννοια ότι αν με την εφαρμογή της διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη και κατ’ επέκταση και τα έσοδα, τότε μπορούν αν υπάρξουν μειώσεις στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας. 
Επίσης θα πρέπει να πούμε πως το κοινωνικό τιμολόγιο που ισχύει για την πόλη δεν θα ισχύει σε πρώτη φάση για τις κοινότητες καθώς θα ανατρέψει τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με ερώτηση που έκανε ο δήμαρχος προς την ΔΕΥΑΚ μετά από επισήμανση του κ. Παπαλού.
Οι ξενώνες Μητρόπολης και Καστανιάς
Εν τω μεταξύ μετά από ερώτηση του  επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας κ. Ευάγγελου Λέμα για το τι καθεστώς επικρατεί με του Δημοτικούς ξενώνες Καστανιάς και Μητρόπολης, ο κ. Αλεξάκος ενημέρωσε το Σώμα πως στον μεν της Μητρόπολης έχει επέλθει ρύθμιση του χρέους και έχει καταβληθεί ένα ποσό αλλά ο ιδιοκτήτης αναμένει το leader  για να κάνει την επένδυση. 
Αν, συνέχισε, παρέλθει το διάστημα που απαιτεί ο νόμος χωρίς να πληρώσει θα κινηθεί διαδικασία έξωσης, ενώ ήδη κινούνται διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και έξωσης για την περίπτωση του ξενώνα Καστανιάς. 
Το δασικό χωριό
Τέλος η κατάσταση στο δασικό χωριό είναι πολύ άσχημη όπως καταγγέλθηκε τόσο από τον κ. Παπαλό όσο και από τον κ. Γιαννέλο, κάτι που παραδέχθηκε και ο δήμαρχος Καρδίτσας, ενώ τόνισε ότι για άτομα που έχουν καταλάβει το χώρο  έχει ήδη επιληφθει η αστυνομία. 
Ο κ. Αλεξάκος εντόπισε το πρόβλημα στην απίστευτη, όπως είπε γραφειοκρατία, με ευθύνη του υπουργείου, που απώλεσε τα έγγραφα που είχε στείλει ο Δήμος για την έκδοση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στη συνέχεια άδεις για δημοπράτηση. Με αποτέλεσμα ένας χώρος που πολύ δύσκολα φυλάσσεται να γίνεται έρμαιο διαφόρων.