Εορτολόγιο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου, Απφίας και Φιλήμονος, Φιλοθέης της Αθηναίας
Ανατ.: 07.22Δύση: 18.10Πανσέληνος

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Με την συμμετοχή του ΕΒΕ η πρόταση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου
Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018 11:33
EBEEBE1EBE2-Με ομόφωνη απόφαση έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Καρδίτσας
Με εταίρο το Επιμελητήριο Καρδίτσας θα προχωρήσει ο Δήμος στην κατάρτιση της πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης δημιουργίας Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και σε όλη την διαδικασία μέχρι να φθάσουμε στην κατάθεσή της.
Στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕ, που έγινε παρουσία του δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου και των αντιδημάρχων κ.κ. Κων/νου Ξυλομένου και Βασίλη Κουρκούνα, αποφασίσθηκε ομόφωνα να συμμετάσχει το ΕΒΕ στην προσπάθεια, προϋπόθεση απαραίτητη από την στιγμή που δεν ευόδωσε  η συνεργασία του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο, που, όπως υποστήριξε ο κ. Αλεξάκος, ήταν η πρώτη επιλογή με βάση την προκήρυξη του προγράμματος.
Πριν φθάσουμε πάντως στην απόφαση τέθηκαν αρκετά ερωτήματα στους εκπροσώπους του Δήμου για το είδος των παρεμβάσεων που θα γίνουν και το τι θα πρέπει να παρουσιαστεί ως εικόνα στους επιχειρηματίες για να πειστούν να συμμετάσχουν, ενώ υπήρξε και μία σειρά από προτάσεις, όπως του κ. Ευάγγελου Λέμα που έθεσε τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς του Δήμου, όπως η ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας, τον περιβάλλοντα χώρο των Μνημείων, δημιουργία στεγάστρων, ομοιόμορφες τέντες, δημιουργία χώρων στάθμευσης κ.λ.π.
Πάντως το σύνολο των συμβούλων κατανόησε την ανάγκη να προωθηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατάρτιση της πρότασης και κυρίως το να πειστούν οι έμποροι της περιοχής που προορίζεται για συμμετοχή στο πρόγραμμα (πεζόδρομος από Ανδ. Παπανδρέου ως Πλαστήρα, όλη η Βάλβη και περιμετρικά της Δημοτικής Αγοράς) να συμμετάσχουν καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον του 70% (μόνο εμπορικών επιχειρήσεων) για να ξεκινήσει η διαδικασία ενώ στόχος είναι να φθάσει η συμμετοχή το 100% για να πάρει πιο υψηλή βαθμολογία η πρόταση. 
Σημειώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης είναι η 24η Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα αφορά εμπορικές επιχειρήσεις και την προσπάθεια ανάδειξης της ταυτότητας μίας περιοχής, με ήπιες παρεμβάσεις κυρίως στις προσόψεις καταστημάτων, με αυτές να χρηματοδοτούνται με 2.000 ευρώ έκαστη και χωρίς δική τους συμμετοχή, ενώ ο Δήμος θα παρέμβει στις υποδομές με πόσο περίπου στα 1,3 εκ. 
Με το τέλος της συνεδρίασης ζητήθηκαν εθελοντές που θα συμμετάσχουν μαζί με εκπροσώπους του Δήμου στην ομάδα έργου και υπήρξε αυξημένη συμμετοχή καθώς δήλωσαν και ξεκινούν την προσπάθεια οι κ.κ. Παπαδάκος, Στεργιούλης, Σέμπρος, Πλακιάς, Ν. Ψαρρής και Κρανίτσας.