Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού
Ανατ.: 07.24Δύση: 18.09Σελήνη: 13 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Η Καρδίτσα αντιστέκεται και διεκδικεί το δίκιο της για τις Σχολές
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 10:25
 

SYLLALHTHRIO2

SYLLALHTHRIO4 SYLLALHTHRIO6

 

 

 

 

Ένα ηχηρό «όχι» έστειλε προς το υπουργείο Παιδείας η Καρδίτσα, σε ότι αφορά στο σχεδιασμό του για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αυτά που προγραμματίζει για τις Σχολές της Καρδίτσας. 
Φορείς και κόσμος που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της πλατείας Δικαστηρίων βροντοφώναξαν ότι η Καρδίτσα απαιτεί έδρα Σχολής, παραμονή στην ακέραια μορφή της της Σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας, ανάδειξη και όχι υποβάθμιση της Σχολής Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου αλλά και της Δασοπονίας, στην μετάβασή τους σε Πανεπιστημιακά τμήματα. 
Αυτά ήταν και τα βασικά θέματα που έθιξε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, τονίζοντας παράλληλα ότι ορισμένοι που διαδίδουν ότι ο νομός είναι ευνοημένος από την κατανομή των Σχολών, θεωρούν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς.Επίσης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι φορείς και ο λαός της Καρδίτσας, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου θα επανέρθουν ακόμα πιο δυναμικά αν χρειαστεί, και δεν θα  επιτρέψουνε σε κανέναν να υποβαθμίσει το νομό και πολιτιστικά και οικονομικά και κοινωνικά και κυρίως ακαδημαϊκά.Το συλλαλητήριο χωρίς να είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει είχε αρκετό κόσμο και δεκάδες φορείς να εκπροσωπούνται. Η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε και ο χώρος συγκέντρωσης που ήταν «μέσα στον ήλιο» υποχρέωσε τους περισσότερους να συμμετάσχουν από τις σκιερές γωνιές της πλατείας, αδικώντας την γενικότερη εικόνα της συμμετοχής που ήταν πολύ ικανοποιητική.
Πριν από τον κ. Τσιάκο απεύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τιμόθεος που δήλωσε την αμέριστη στήριξη της τοπικής εκκλησίας στην προσπάθεια, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Κ. Γιώργος Κωτσός, και οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Σοφάδων κ.κ. Φώτης Αλεξάκος και Θάνος Σκάρλος.
Ειδικά για τον πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας να πούμε ότι σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει λόγο για τις Σχολές, θύμισε πως οι σχολές στην πόλη μας βρίσκονται σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας και πως τα χρήματα για τον εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή δόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.   Στο πρόγραμμα περιλαμβάνοντας χαιρετισμοί και άλλων εκπροσώπων φορέων, αλλά οι καιρικές συνθήκες και ο κίνδυνος να ταλαιπωρηθούν πέραν του δέοντος οι πολίτες υποχρέωσε σε μείωση του αριθμού των ομιλητών. Αρκούσαν όμως αυτοί που μίλησαν για να δώσουν το στίγμα της αγωνιστικότητας και της αποφασιστικότητας. 
Σε ότι αφορά τώρα τους παρόντες και με κίνδυνο να μην έχουμε εντοπίσει κάποιον εξ αυτών να πούμε ότι διακρίναμε είτε στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης είτε ανάμεσα στον κόσμο, πέραν των ήδη αναφερομένων, τους δημάρχους Παλαμά και Αργιθέας κ.κ. Γ. Σακελλαρίου και Λ. Τσιβόλα. Τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Μάττα, τους αντιδημάρχους κ.κ. Β. Κουρκούνα και Κ. Ξυλομένο, τους επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας κ.κ. Ευάγγελο Λέμα, Κ. Παπαλό, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Γ.  Καπράνα, τον πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Β. Μπάτρα, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γ.  Ντενίση, τον πρόεδρο του Συλλόγου καταστηματαρχών Εστίασης κ Χρ. Παππά, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γ. Ανυφαντή, τον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γ. Μπούκη, τον αντιπρόεδρο του ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Σπάνια κ.α. Επίσης ήταν εκεί περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων φορέων, η πρώην βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα και πολλές εκατοντάδες Καρδιτσιώτες.