Εορτολόγιο

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων
Ανατ.: 07.19Δύση: 17.14Σελήνη: 10 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Απορρίφθηκε πρόταση έκπτωσης από το αξίωμα Συμβούλου του ΕΒΕ
Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2018 10:23
EBE2EBEEBE3Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Σώματος
-Ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα κατά της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Αρνητικοί ήταν η πλειοψηφία των συμβούλων του Επιμελητηρίου το απόγευμα της Πέμπτης κατά την τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου, στην εισήγηση της Διοίκησης για έκπτωση από το αξίωμα του Συμβούλου του κ. Στέργιου Ψηφή, λόγω περισσοτέρων από 5 αδικαιολόγητων απουσιών από συνεδριάσεις.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Ψηφής έστειλε από μόνος του επιστολή παραίτησης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά αυτή έφθασε μετά την απόφαση έκπτωσης και έχει μεταγενέστερο αριθμό πρωτοκόλλου.  Αυτό δυσκολεύει τυπικά και ουσιαστικά το να γίνει δεκτή η παραίτηση και μετά την εξέλιξη που είχαμε θα σταλούν τα πρακτικά στο υπουργείο το οποίο και θα αποφασίσει, με πιο πιθανή εξέλιξη να υπογράψει την έκπτωση ο υπουργός τηρώντας το γράμμα του νόμου.
Η εισήγηση έγινε από τον γραμματέα κ. Ευρυπίδη Παπουτσή και στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Ευάγγελος Λέμας τόνισε ότι δεν είναι θεμιτό, εκλεγμένος σύμβουλος να φεύγει με αυτό τον τρόπο.  Ο επικεφαλής της παράταξης που εξελέγη ο κ. Ψηφής, δήλωσε ότι κατανοεί την υπηρεσία και το ότι ακολούθησε τα όσα προβλέπονται, αλλά τόσο σε αυτή την περίπτωση όσο και σε άλλη, αν προκύψει στο μέλλον, δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του. "Ας το αποφασίσει", είπε "ο υπουργός".  Με την άποψή του τάχθηκαν και οι περισσότεροι των συμβούλων με τους κ.κ. Γ. Παπαδημητρίου και Κ. Λαμπρόπουλο να επιχειρηματολογούν υπέρ αυτής. Τελικά με ψήφους 2 υπέρ -των κ.κ. Παπουτσή και Ντενίση- και 9 κατά, -όλων δηλ. των υπολοίπων παρόντων της συνεδρίασης- η πρόταση για διαπιστωτική πράξη έκπτωσης δεν πέρασε. 
Μοναδική συνέπεια αυτού, ότι μέχρι να την υπογράψει ο υπουργός δεν μπορεί να γίνει αναπλήρωση του μέλους που δεν θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις πλέον. 
Εν τω μεταξύ ομόφωνα ενέκρινε το Δ.Σ. του ΕΒΕ στην τελευταία του θερινή συνεδρίαση, ψήφισμα στο οποίο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για ονομασία της τελευταίας ως «Βόρεια Μακεδονία».
Στο ψήφισμα μεταξύ των άλλων τονίζεται ότι η αντίθεση εκφράζεται ώστε η συμφωνία αυτή, εκτός από εθνική παραχώρηση, να μην αποτελέσει εθνικό και επιχειρηματικό εφιάλτη για τις εμπορικές ονομασίες, σήματα, και επωνυμίες των επιχειρήσεων που φέρουν τον όρο «Μακεδονικός».