Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού
Ανατ.: 07.52Δύση: 17.30Σελήνη: 10 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Eντοπισμός και εκρίζωση 10.500 δενδρυλίων χασίς στην περιοχή της Καρδίτσας
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 11:09
narkotika 1narkotika 2-Γεν. Περιφ/κός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλίας: "Πλήγμα κατά της οργανωμένης καλλιέργειας & διακίνησης ναρκωτικών" 
-Συνέντευξη τύπου χθες στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας
Συνέντευξη τύπου με αφορμή τον εντοπισμό φυτείας χασίς, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και την σύλληψη του δράστη, 
παραχωρήθηκε χθες στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας. Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησε η υπεύθυνη Ενημέρωσης 
Δημοσιογράφων Θεσσαλίας, Αστυνόμο Α’, Βάια Ζύγρα, παρουσία του Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντη Θεσσαλίας υποστράτηγου κ. 
Τόλια, του Αστυνομικού Δ/ντη Καρδίτσας κ. Γατσουνιά, του επικεφαλής του τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας κ. Ράικου και του 
Υποδιοικητή του ίδιου τμήματος και προϊστάμενου του τομέα  ναρκωτικών κ. Τσακανίκα. Συγκεκριμένα η κ. Ζύγρα είπε τα εξής:
«Εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, 
αποτελούμενη από 10.500 περίπου δενδρύλλια κάνναβης. Για την υπόθεση συνελήφθη προχθες το μεσημέρι στην Καρδίτσα, ένας 
44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, σε αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από 10.564 δενδρύλλια, ύψους 0,30 έως 1,70 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 1.250 γραμμαρίων και έξι γυάλινα φιαλίδια με έλαιο άγνωστης χημικής σύστασης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί (οδηγήθηκε ήδη χθες το μεσημέρι) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας προκειμένου να εντοπιστεί ο συνεργός του.
Ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας στην τοποθέτησή του σημείωσε:
Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική και διαρκή προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί στοχευμένο επιχειρησιακό 
σχέδιο για την καταπολέμησή τους. Μια τέτοια συντονισμένη αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε και στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η μεγαλύτερη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην Ελληνική Επικράτεια.Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η εκρίζωση και κατάσχεση πάνω από (10.500) δενδρυλλίων κάνναβης, αλλά και η σύλληψη του καλλιεργητή, αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών. 
Θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, που συμμετείχαν τόσο στις έρευνες κατά το 
προηγούμενο χρονικό διάστημα όσο και στη χθεσινή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον 
επαγγελματισμό τους, την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και τον διαρκή ζήλο στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.
 
Ο αστυνομικός Δ/ντης Καρδίτσας
Ο  Ταξίαρχος Δημήτριος Γατσουνιάς τόνισε:
Θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρώ τον διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, για τον εντοπισμό της συγκεκριμένης φυτείας και την κατάσχεση  πάνω από (10.500) δενδρυλλίων κάνναβης. Η επιτυχία αυτή, σε συνδυασμό και με άλλες παρόμοιες επιτυχίες που είχαμε στο παρελθόν,  αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη συστηματική και ευσυνείδητη εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος από τους αστυνομικούς μας με σκοπό την εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών διαβίωσης για την τοπική κοινωνία.