Εορτολόγιο

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των μαρτύρων
Ανατ.: 07.16Δύση: 17.16Πρώτο Τέταρτο

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων του νομού για την κατάσταση στο νοσοκομείο
Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018 10:11
NOSOKOMEIO SYSKEPSH1NOSOKOMEIO SYSKEPSH2NOSOKOMEIO SYSKEPSHΤην προσεχή Παρασκευή 
Σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο Εργατικό κέντρο ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας. Αφορμή στάθηκε το καινούργιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την λειτουργία της παιδιατρικής, που ήρθε να προστεθεί σε αυτό της μαιευτικής και των άλλων θεμάτων με ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.  Στην σύσκεψη συμμετείχαν διάφοροι φορείς και πέρασε πρόταση για πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή 6 Ιουλίου, έξω από το νοσοκομείο Καρδίτσας.
Στην αίθουσα του εργατικού κέντρου βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστας Αθανασίου, που εξέφρασε τον προβληματισμό του τόσο για το ότι βουλευτές και πολιτικοί φορείς, κυρίως οι κυβερνητικοί, δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον για το θέμα, όπως και για το κατά πόσο η φημολογούμενη πρόσληψη δύο ιατρών θα λύσει το πρόβλημα άμεσα, καθώς δεν προβλέπεται αυτό να γίνει πριν το 2019 και μέχρι τότε η κλινική θα υπολειτουργεί.
Την κεντρική τοποθέτηση έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Κλεοπάτρα Ζούκα, που μεταξύ των άλλων είπε πως στο Νομό Καρδίτσας, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και λειτουργικών υποδομών, στο ΠΕΔΥ, στα Κέντρα Υγείας, στο Νοσοκομείο του Νομού, όπου μια σειρά κλινικές ή λειτουργούν εκ περιτροπής με κλινική διπλανού νομού, ή υπολειτουργούν (μαιευτική που δεν γίνονται τοκετοί) και άλλες δεν λειτουργούν.»
Συνεχίζοντας είπε ότι σήμερα ζούμε την ουσιαστική παύση της Παιδιατρικής Κλινικής εξ αιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. Η προτροπή, συνέχισε,  της διοίκησης για εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών σε τμήματα των νοσοκομείων Τρικάλων και Λάρισας, όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά δημιουργεί κινδύνους για την υγεία μικρών παιδιών κύρια λαϊκών οικογένειας της Καρδίτσας. Κατέληξε με την κατάθεση της πρότασης που προαναφέραμε και συμφώνησε το σύνολο των παρισταμένων, που εκπροσωπούσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνταξιουχικές οργανώσεις και άλλους φορείς.