Εορτολόγιο

Σάββατο 17 Νοεμβρίου
Γρηγορίου Νεοκαισαρείας, Γενναδίου και Μαξίμου Κων/πόλεως
Ανατ.: 07.18Δύση: 17.15Σελήνη: 9 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Η Λάρισα πενθεί για τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο
Τρίτη, 26 Ιούνιος 2018 10:44
IGNATIOS1IGNATIOSΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΗΠΑΤΟΣ
Η πόλη της Λάρισας, η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, το πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας σήμερα πενθούν…
Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος εκοιμήθη.Άφησε την τελευταία του πνοή, προδομένος από την καρδιά του όπως επισημαίνεται στις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επέμβασης μεταμόσχευσης ήπατος την οποία πραγματοποιούσε ο χειρούργος Ανδρέας Τζάκης σε ιατρικό κέντρο του Μαϊάμι των ΗΠΑ.
.............................................................
"ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ..."
Συγκλονιστικές οι τελευταίες στιγμές Ιγνατίου
 
Ο πατέρας Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο εκ των στενών συνεργατών του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου, που το συνόδευσε στις ΗΠΑ για την μεταμόσχευση συγκλονίζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενος στις τελευταίες στιγμές του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου. Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Έφυγε ο Πατέρας μου… ορφάνεψα και πάλι… τουλάχιστον πλέον είναι στην αγκαλιά του Θεού… μακρυά απ’ όλες τις θλίψεις, τους πόνους, τις πικρίες, τα μαρτύρια… είναι πλέον ανάμεσα στους Αγίους… και ξέρω ότι και από εκεί θα μας προστατεύει ως γνήσιος Πατέρας… η ιστορία θα καταγράψει το μεγαλείο του… τους συγχώρεσε όλους… εξομολογήθηκε… κοινώνησε… έφυγε έτοιμος… κρατάω σαν παρακαταθήκη τα τελευταία του λόγια μέσα στο χειρουργείο και ως ανεκτίμητο δώρο εκτός από τον Σταυρό του και την ευχή που μου έδωσε προτού του φορέσω το σκουφάκι στο κεφαλάκι του… μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να είσθε αναπαυμένος Γέροντα μου, Πατέρα μου, Δεσπότη μου και «Φίλε μου…»!!! Έπρεπε με το τρεμάμενο χέρι μου να γράψω την συγγένεια στο χαρτί για να μπορέσουν να μας τον δώσουν… και αυτή ήταν η πλέον αποδεκτή από το νοσηλευτικό προσωπικό! Ευγνώμων από την πρώτη έως και την τελευταία μέρα της διακονίας μου κοντά σας…»
.............................................................
Πολυήμερες διαδικασίες για την επιστροφή του σκηνώματος του Ιγνατίου
 
 Αισθήματα θλίψης και συγκίνησης έχουν κυριεύσει τους Λαρισαίους μετά την αναγγελία της εκδημίας του Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου…Στην πόλη οι καμπάνες ηχούν πένθιμα, ενώ η είδηση συζητιέται από τους συμπολίτες.
Σε ότι αφορά την επιστροφή στη Λάρισα του σκηνώματος του μακαριστού Ιγνατίου, από το Μαϊάμι των ΗΠΑ όπου ο Μητροπολίτης έδωσε την ύστατη μάχη για τη ζωή, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ακολουθηθούν πολυήμερες διαδικασίες, οι οποίες – για την ώρα – δεν φαίνεται πιθανό να ολοκληρωθούν πριν από το Σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια το σκήνωμα θα φτάσει με τιμές στην πόλη όπου ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος διάνυσε 24 χρόνια στον επισκοπικό θρόνο…
..................................................................
Ποιός ήταν ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιγνάτιος, (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) , γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 11 Ιανουαρίου 1946.
Σπούδασε στην Νομική Σχολή και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκάρη Μοναχός στις 17 Ιανουαρίου 1976, Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1976 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1976. Το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου έλαβε στις 30 Νοεμβρίου 1978. Από το 1976 έως το 1994 υπηρέτησε ευδόκιμος την γενέτειρά του, προσφέροντας στη νεολαία του νησιού, εκδίδοντας δε και το νεανικό περιοδικό Το Τάλαντο.
Από το έτος 1984 υπηρέτησε ως Α΄Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξελέγη στις 25 Μαΐου 1994 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 28 Μαΐου του ιδίου έτους από τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Η ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στις 28 Ιουλίου 1994. (πηγή: larissanet.gr)