Εορτολόγιο

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου
Φιλίππου αποστόλου, Κωνσταντίνου του Υδραίου
Ανατ.: 07.15Δύση: 17.17Σελήνη: 6 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
ΕΟΑΣΚ: Κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες αγρότες για πανθεσσαλική διαμαρτυρία την Πέμπτη 28 Ιουνίου στη Λάρισα
Τρίτη, 26 Ιούνιος 2018 10:35
EOASKΠανθεσσαλική κινητοποίηση διαμαρτυρίας αποφάσισαν να οργανώσουν  οι Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, την προσεχή Πέμπτη, 28 Ιουνίου στη Λάρισα. 
Ανάμεσα σε αυτούς και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας που παραχώρησε συνέντευξη τύπου και για να ανακοινώσει την συμμετοχή και για να καλέσει τον αγροτικό κόσμο του νομού να πάρει μέρος μαζικά.Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν οι αγρότες της Καρδίτσας  θα συγκεντρωθούν στις 10:15 στον κόμβο της Ιτέας και θα κατευθυνθούν όλοι μαζί προς τη Λάρισα, όπου, με συναδέλφους τους απ’ όλη την περιφέρεια, θα συμμετάσχουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και πρώην ΟΓΑ.
Στην συνέντευξη παρέστη σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ, με τον Γραμματέα κ. Κώστα Τζέλλα να είναι ο βασικός εισηγητής. Πιο αναλυτικά μεταξύ των άλλων τόνισε:
Την Τετάρτη 20 Ιούνη συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΟΑΣΚ και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή μας και τη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να παράγουμε.Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, οι χαμηλές – ανοιχτές τιμές σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα για να κερδίζουν οι μεγαλέμποροι – βιομήχανοι, τα κάθε είδους χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κλπ. παίρνουν από τις τσέπες μας πάνω από το 50% του καθαρού εισοδήματος μας. Καθώς επίσης τα "κόκκινα δάνεια" και άλλα δάνεια οδηγούν σε πλειστηριασμούς - κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (σπιτιών, χωραφιών κλπ.) για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για το ποσό των 500 ευρώ και άνω.
Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα πετσοκόβεται το αφορολόγητο όριο που κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες 40 μερόνυχτα στα μπλόκα στις 5.600€, που σημαίνει αυτόματα επιβάρυνση για κάθε αγροτοκτηνοτρόφο με 660€ το χρόνο από το 2020, ενώ μειώθηκαν και άλλο οι συντάξεις πείνας.
Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δεν θα λυθεί σε μια κινητοποίηση όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους γιατί είναι το αγωνιστικό μετερίζι που συσπειρώνει αγρότες και κτηνοτρόφους και μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη μας με μαζικές κινητοποιήσεις, που θα ανακόψουν την επίθεση και θα ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας και φυσικά δυνάμωμα της συμμαχίας με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους, ώστε ο αγώνας μας να γίνεται πιο αποτελεσματικός και να έχει προοπτική.
Το ΔΣ της ΕΟΑΣΚ, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΠΕΜ για το αγωνιστικό 10ήμερο πανελλαδικής δράσης, αποφάσισε την Πέμπτη 28 Ιούνη κινητοποίηση μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, σε ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και πρώην ΟΓΑ  στη Λάρισα και ώρα 11.00 π.μ. (προσυγκέντρωση στην Ιτέα, ώρα 10.15’ πμ), με στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των δίκαιων και ουσιαστικών αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.