Εορτολόγιο

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων
Ανατ.: 07.19Δύση: 17.14Σελήνη: 10 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
“Με το ποδήλατο στη δουλειά” οι εργαζόμενοι του Δήμου Καρδίτσας
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 10:14
DHMOS PODHLATO_1DHMOS PODHLATO_2“Με το ποδήλατο στη δουλειά” πάνε οι εργαζόμενοι του Δήμου Καρδίτσας και το πιστοποίησαν με την μαζική τους συμμετοχή στο  φιλικό διαγωνισμό  που διοργάνωσε η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, του Δικτύου  CIVINET CY-EL για τη βιώσιμη κινητικότητα και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών.
Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό,  40 εργαζόμενοι από διάφορες υπηρεσίες και δομές του Δήμου, σχηματίζοντας 12 ομάδες, που το διάστημα από 1 - 31 Μαΐου χρησιμοποίησαν αποκλειστικά το ποδήλατό τους για τις μετακινήσεις προς και από το χώρο εργασίας τους.
Ο Δήμος Καρδίτσας, λόγω της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων του, αναδείχθηκε στο διαγωνισμό πρώτος οργανισμός πανελλαδικά, ενώ η ομάδα του Γραφείου Προμηθειών του Δήμου πρώτη στις ομάδες με βάση το συνολικό αριθμό ημερών χρήσης του ποδηλάτου και της συνολικής  απόστασης που διήνυσαν. 
Σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, παρουσία και των Αντιδημάρχων κ.κ. Γιάννη Σβάρνα και Βασ. Κουρκούνα συνεχάρη τους εργαζόμενους για την πρωτιά τους τονίζοντας οτι μαζί με όλους τους συναδέλφους, αλλά και τους υπόλοιπους Καρδιστιώτες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έστειλαν το μήνυμα οτι η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου. Με την καθημερινή χρήση του - όπως είπε-και οι ίδιοι  μετακινούνται γρήγορα, εύκολα και χωρίς κόστος  ασκώντας παράλληλα το σώμα τους και βελτιώνοντας την υγεία τους, αλλά και η πόλη ωφελείται, καθώς δεν δεσμεύουν χώρους στάθμευσης στο κέντρο της, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση σ' αυτό των πολιτών που θέλουν να επισκεφθούν υπηρεσίες, γιατρούς, καταστήματα, αλλά και των επισκεπτών της.  
“Ως Δήμος Καρδίτσας έχουμε σε προτεραιότητα την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου από τους δημότες για τις αστικές μετακινήσεις και είναι σημαντικό αυτό το μήνυμα να το στέλνουμε και με το δικό μας παράδειγμα, δυναμώνοντάς το” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος.