Εορτολόγιο

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων
Ανατ.: 07.19Δύση: 17.14Σελήνη: 10 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Άρνηση της πλειοψηφίας του Δημ. Συμβουλίου σε ψήφισμα για την Μακεδονία
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 09:20
DHMOTIKO1DHMOTIKO2DHMOTIKO-Η πρόταση που κατατέθηκε από τον κ. Ε. Λέμα βρήκε την στήριξη του συνόλου των παρόντων συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, κ. Στ. Παπαγεωργίου, Θαν. Μαρκινού, Λάμπ. Τσιούκη, Χάρη Παπαδημητρίου, Ηλ. Χατζή και του ανεξάρτητου συμβούλου κ. Σωτ. Αντωνίου (με εξαίρεση την κ. Τσιρέπα), ενώ ο Αντιδήμαρχος`κ. Μαντζιάρας ψήφισε λευκό.
Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, δια στόματος κ. Αλεξάκου, συνεπικουρούμενη από την κ. Τσιρέπα που ήταν η μόνη παρούσα εκπρόσωπος του συνδυασμού Καρ.Πο.Σ., δεν επέτρεψαν την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.
Η πρόταση κατατέθηκε από τον επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας κ. Ευάγγελο Λέμα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που, όπως τόνισε, πληγώνουν την εθνική μας υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια και ζήτησε την έκδοση ενός ψηφίσματος για την ελληνικότητα και την μοναδικότητα της Μακεδονίας. Σε ένα προσχέδιο ψηφίσματος που ανέγνωσε προς το Σώμα ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας λαμβάνοντας υπόψιν την συμφωνία για την διευθέτηση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και FYROM, δηλώνουμε, με πλήρη αίσθηση ευθύνης ως Έλληνες, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία τον πολιτισμό και τους αγώνες των προγόνων μας και το ότι διαφύλαξαν με το αίμα τους την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ότι η Μακεδονία ως όνομα, ως ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη.  Η σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν είναι αποδεκτή. Στο μείζον αυτό εθνικό ζήτημα, κατέληγε το προσχέδιο, απαιτείται κοινή εθνική στάση και δηλώνουμε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.  Η συγκεκριμένη πρόταση από πλευράς του κ. Λέμα βρήκε την στήριξη του συνόλου των παρόντων συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, με εξαίρεση την κ. Τσιρέπα. 
Επίσης την στήριξε και ο ανεξάρτητος κ. Σωτ. Αντωνίου, ενώ διαφοροποιήθηκε από την αρνητική στάση της Δημοτικής Αρχής ο αντιδήμαρχος κ. Μαντζιάρας που ψήφισε λευκό.
Πριν όμως φθάσει η ώρα της ψηφοφορίας να πούμε ότι ο δήμαρχος που πήρε το λόγο υποστήριξε ότι δεν είναι ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου να ασκεί εξωτερική πολιτική, αλλά να ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Δημότες. Παράλληλα εξέφρασε την διαχρονική εμπιστοσύνη της Δημοτικής Αρχής στις ελληνικές κυβερνήσεις που χειρίστηκαν το θέμα. 
Τελικά η πρόταση του κ. Λέμα για ψήφισμα τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφτηκε κατά πλειοψηφία με 15 όχι, 7 ναι και 1 λευκό.
 
Ερωτήσεις 
Αρκετά θέματα μπήκαν στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων. Ξεχωρίζουμε από αυτά την ερώτηση του κ Χατζή που αλληλοσυμπληρώθηκε με τον κ. Παπαγεωργίου, για τις εισόδους στην Καρδιτσομάγουλα και τα μεγάλα προβλήματα στο οδόστρωμα. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Αλεξάκος είπε ότι θα γίνιε προσπάθεια να διευθετηθεί. Επίσης είχαμε επισήμανση από τον κ Λέμα για το απειλητικό ύφος σε σημείο της επιστολής εκπροσώπου των εταιρειών που θα κατασκευάσουν τα αιολικά πάρκα και συμπλήρωση από τον κ. Παπαγεωργίου κατά πόσο θα παραστούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δώσουν εξηγήσεις για το όλο θέμα. 
Επ’ αυτού ο κ. Αλεξάκος υποστήριξε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι ελεύθεροι να πουν την άποψή τους και πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν το αγγίζει καμία απειλή. Επίσης είπε πως όποτε και αν ανακύψει πρόβλημα θα φροντίσουμε να είναι παρόντες.