Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Στη μάχη των Πανελλαδικών 1012 υποψήφιοι από το Ν. Καρδίτσας
Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 10:30
PANELLADIKES KARDITSAΤην Πέμπτη (τα ΕΠΑΛ) και την Παρασκευή (τα ΓΕΛ)
-Γραμμή ψυχολογικής Υποστήριξης για τους υποψηφίους των πανελλαδικών-Συνέντευξη τύπου από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης ν. Καρδίτσας
Σε ένα 34ωρο περίπου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να ξεκινούν αύριο Πέμπτη πρώτοι και αυτούς των Γενικών Λυκείων να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός την Παρασκευή.
Με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καρδίτσας  παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου, όπου πέραν των στοιχείων που αφορούν τις πανελλαδικές στο νομό μας, ανακοίνωσε και την λειτουργία, από αύριο, ψυχολογικής γραμμής υποστήριξης προς τους υποψηφίους. Πιο αναλυτικά ο Προϊστάμενος της ΔΔΕ Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας τόνισε καταρχήν ότι είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή των εξετάσεων με τρόπο αξιόπιστο, αδιάβλητο και αντικειμενικό και πως η Διεύθυνση έχει κάνει κάθε τι δυνατό για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό πρόβλημα που θα παρουσιαστεί, διαβεβαιώνοντας περί αυτού τους υποψηφίους. Από τους τελευταίους ζήτησε να είναι ψύχραιμοι και να έχουν στο μυαλό τους πως οι εξετάσεις είναι ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή τους αλλά δεν είναι το παν. Ακολούθως υπογράμμισε ότι με δεδομένο το άγχος που έχουν οι μαθητές κατά την διάρκεια των πανελλαδικών και προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό και τις επιπτώσεις του, φέτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  θα λειτουργήσει γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με την εθελοντική συμμετοχή 7 ψυχολόγων που δραστηριοποιούνται στην Καρδίτσα, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Σημειώνουμε εδώ πως οι τέσσερις εκ των επτά ψυχολόγων ήταν παρόντες στη συνέντευξη και συγκεκριμένα ψυχολόγους η Μαρία Κεραμίδα, η κ. Ευανθία Τζουβαλέκα, η κ. Βάια Παπαγεωργίου και ο κ. Βασίλειος Γρίβας, ενώ οι κ.κ. Πέτσα, Κωστούλα και Δεληγιάννη που απουσίαζαν είναι ψυχολόγοι στο ΚΕΔΔΥ.Αναλυτικότερα στοιχεία για την λειτουργία του προγράμματος που θα μπει σε εφαρμογή την Πέμπτη 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουνίου, την λήξη δηλαδή των εξετάσεων έδωσε ο Προϊστάμενος Α’ Διοικητικών θεμάτων κ. Ιωάννης Μιαρίτης. Συγκεκριμένα είπε πως είπε πως έχει δημιουργηθεί  μία τηλεφωνική γραμμή στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι το 24410-80319 και άλλη μία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας που απαντά στο 2410-611 002. Οι γραμμές θα λειτουργήσουν από ώρες 7 το πρωί μέχρι 3 το απόγευμα. Σε αυτά τα νούμερα θα μπορούν να πάρουν οι υποψήφιοι και ανάλογα την ημέρα που θα κάνει την κλήση, και με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, θα τον κατευθύνουν στον ψυχολόγο, τον οποίο θα καλεί και θα συζητά μαζί του τηλεφωνικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
 
1012 οι υποψήφιοι από το νομό Καρδίτσας
Κλείνοντας ο κύκλος των τοποθετήσεων στην συνέντευξη μίλησε η προϊστάμενη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Μαρία Καμπόση, απεικονίζοντας με αριθμούς τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις σε επίπεδο ν. Καρδίτσας.
Όπως είπε ο αριθμός των υποψηφίων από τα Γενικά Λύκεια ανέρχεται σε 748 άτομα, από τα οποία τα 633 είναι υποψήφιοι που δίνουν πρώτη φορά εξετάσεις ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από παρελθόντα έτη. Στα δε ΕΠΑΛ έχουμε συνολικά 264 υποψηφίους με τους 223 να εξετάζονται πρώτη φορά. Συνολικά στην μάχη των πανελλαδικών θα συμμετάσχουν φέτος 1012 υποψήφιοι από το ν. Καρδίτσας. 
 

Πολιτική