Εορτολόγιο

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Ωσηέ προφήτου, Ανδρέου του εν Κρίσει, Ιλαρίας μάρτυρος
Ανατ.: 06.44Δύση: 17.50Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Με τις ευλογίες των μελών του Δ.Σ. του ΕΒΕ η μάχη κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών
Τετάρτη, 30 Μάιος 2018 13:47
EBE1EBE2EBEEBE3-Με απόφαση που πάρθηκε στην συνεδρίαση της Τρίτης
- Αποφάσεις του Σώματος για την βεβαίωση χρεών προς το ΓΕΜΗ και την πρόταση για τη αστική ανάπλαση
Την στήριξη του στο αίτημα να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή των Αγράφων, αλλά και στις γενικότερες παρεμβάσεις που θα επιφέρει στην περιοχή μία τέτοια εξέλιξη, εξέφρασε στην συνεδρίασή του την Τρίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Καρδίτσας. 
Το θέμα ανέπτυξε εκ μέρους του Δικτύου για την προστασία των Αγράφων ο κ. Χρήστος Φασούλας με την βοήθεια του προέδρου του ΕΟΑΣΚ κ. Παντελή Μανώλη, επισημαίνοντας και τις επιπτώσεις που θα έχει το έργο στην περιοχή αλλά και δίνοντας διευκρινήσεις, όταν του ζητήθηκε από τα μέλη του Σώματος.
Το Δίκτυο ζήτησε από το Δ.Σ του ΕΒΕ την στήριξή του τόσο μέσω της συνυπογραφής ψηφίσματός όσο και για την κατάθεση προσφυγής κατά της αδειοδότησης στο ΣτΕ, τόσο ηθικά όσο και υλικά με οικονομική ενίσχυση.
Από την πλευρά του Σώματος υπήρξε έκφραση καθολικής στήριξης με τον κ. Ευάγγελο Λέμα που μίλησε πρώτος να τονίζει, ότι οι αιρετοί έχουμε υποχρέωση να αφήσουν την κληρονομιά που παρέλαβαν στις νεότερες γενιές ακέραιη και όχι καταστραμμένη, όπως θα συμβεί αν τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες. Και πρόσθεσε ότι κανείς δεν είναι ενάντια στις ΑΠΕ αλλά αυτό που πάει να γίνει ξεπερνά το φυσιολογικό και αν περάσει θα πρέπει να ξεχάσουμε την «Κοιμωμένη των Αγράφων».
Αντίθετος ήταν και ο κ. Ζυγογιάννης και αφού πήρε ορισμένες διευκρινήσεις εξέφρασε την απορία πως το δασαρχείο που για να κόψεις δέντρο σε δικό σου χώρο απαιτεί άδεια, έδωσε άδεια για τόσο μεγάλη κοπή δέντρων.
Για κάλος και τουρισμό που θα πρέπει να ξεχάσουμε μίλησε ο κ. Κηρύκος, ενώ ο κ. Ντενίσης επιτέθηκε και στην πολιτεία τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να δίνονται άδειες χωρίς να ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες. 
Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου υποσχέθηκε ότι θα φέρει πρόταση στον Σύλλογο λογιστών οικονομολόγων και για συμμετοχή στο Δίκτυο προστασίας των Αγράφων αλλά και για ενίσχυση της προσπάθειας κατάθεσης προσφυγής στο ΣτΕ.
Τελικά όλοι οι σύμβουλοι υπέγραψαν  στην λίστα προσφευγόντων στην αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, για την σωτηρία του ορεινού συγκροτήματος των Αγράφων από την καταστροφή των αιολικών, ως φυσικά πρόσωπα (καθώς το ΕΒΕ είναι νομικό πρόσωπο και υπάρχει κώλυμα), δίνοντας ένα σημαντικό επιπλέον όπλο στο Δίκτυο προστασίας των Αγράφων.
 
Κατάρτιση πρότασης για την αστική ανάπλαση
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να διαμορφωθεί μία τεκμηριωμένη πρόταση για την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Καρδίτσας, σε ότι αφορά στην προσπάθεια αστικής ανάπλασης.
Ο κ. E. Λέμας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι μια πρόταση που θα βοηθά τον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ υπήρξε προβληματισμός από τα μέλη, όπως ο κ. Ζυγογιάννης για το γεγονός ότι το θέμα μπήκε στο τραπέζι, χωρίς να έχει γίνιε η απαραίτητη προεργασία ώστε να κατατεθούν προτάσεις και να συζητηθούν.
Για να είμαστε πάντως ακριβείς υπήρξε μια πρόταση που κατέθεσε ο κ. Κηρύκος, μέλος της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου, διευκρινίζοντας ότι αποτελούσε προσωπική του θέση αφού δεν είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Σώματος για να έχει εικόνα και ψηφισμένη πρόταση.  
Συγκεκριμένα μιλούσε για μία πιο ανθρώπινη πόλη με επέκταση και συντήρηση του δικτύου ποδηλατοδρόμων και αύξηση των πεζοδρόμων στο κέντρο. Συμπληρωματικά ο κ. Κατσίκης ανέφερε για ανάπλαση όλου του κέντρου από παλαιό πρώτο λύκειο μέχρι την Άρνη, με πεζοδρόμηση βασικών οδών όπως η Ιεζεκιήλ  και Υψηλάντου, με ένα μόνο διάδρομο και λίγες για εσοχές για στάθμευση και με περιφερειακά παρκινγκ.
Τελικά αποφασίστηκε να αποσταλούν προτάσεις από όλα τα μέλη στην υπηρεσία, ώστε να αξιολογηθούν και να έρθουν προς ψήφιση στο Σώμα για να υπάρξει και η επίσημη πρόταση του ΕΒΕ.
 
Έγκριση ισολογισμού
Εν τω μεταξύ μετά την έκθεση που παρουσίασε ορκωτός λογιστής, εγκρίθηκε ομόφωνα ο ισολογισμός, η κατάσταση λογαριασμών χρήσης, ο πίνακας διάθεσης αποτελεσμάτων και η έκθεση διαχείρισης χρήσης του 2015.
 
Όχι στην βεβαίωση οφειλών προς το ΓΕΜΗ στην Εφορία από τα ΕΒΕ
Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης και μετά από θέμα που έφερε προς συζήτηση ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ κ Γ. Παπαδημητρίου, αποφασίσθηκε να υπάρξει συντονισμός όλων των ΕΒΕ και πίεση προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, να είναι αυτή που, εφόσον χρειαστεί θα βεβαιώνει χρέη μελών προς το ΓΕΜΗ στην εφορία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλου, να το κάνουν τα κατά τόπους Επιμελητήρια.  Από τα μέλη του ΕΒΕ τονίστηκε ότι η ΚΕΕΕ έχει τον έλεγχο και την διαχείριση του ΓΕΜΗ και αυτή έχει και την ευθύνη της βεβαίωσης των χρεών.
Εκφράστηκε πάντως και ένας προβληματισμός για το τι ακριβώς λέει ο νόμος και για το αν προκύπτουν ευθύνες παράβασης καθήκοντος αν δεν υπάρξει καταλογισμός, αλλά όπως επισημάνθηκε δεν προκύπτει από πουθενά υποχρέωση των ΕΒΕ, ενώ ο κ. Ε. Λέμας επισήμανε ότι δεν μπαίνει θέμα να κατηγορηθεί  για τίποτα το Επιμελητήριο μέχρι το 2020, από την στιγμή που μιλάμε για χρέη του 2015. Παράλληλα τόνισε  πως θα πρέπει να γίνουν οι ενέργειες που  έχει αποφασίσει το Δ.Σ. όπως η ενημέρωση των μελών και η πίεση να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους, διασφαλίζοντας την μη διαγραφή.
 

Πολιτική