Εορτολόγιο

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Ωσηέ προφήτου, Ανδρέου του εν Κρίσει, Ιλαρίας μάρτυρος
Ανατ.: 06.44Δύση: 17.50Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Ραγδαία αύξηση υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ν. Καρδίτσας
Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 10:32
5aΤο ότι η θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό μας για τις βουλευτικές εκλογές, αποτελεί πόθο πολλών είναι γνωστό.
Και δεν ισχύει μόνο εδώ αυτό αλλά ανά την επικράτεια, καθώς η δυναμική του συγκεκριμένου κόμματος καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όχι μόνο ως προηγούμενο στις προτιμήσεις των πολιτών αλλά και στην παράσταση νίκης, που σημαίνει ότι αυτό βλέπουν στην επόμενη κυβέρνηση και οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Η προαναφερόμενη προοπτική μεγαλώνει και τις πιθανότητες...
να εκλεγεί κάποιος βουλευτής και δικαιολογεί, εν μέρει και την ζήτηση που υπάρχει. 
Παράλληλα οι πολλαπλές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια ανανέωσης ανοίγει πόρτες, μέχρι πρότινος κλειστές, σε ανθρώπους που θα ήθελαν αλλά δεν τους δινότανε η δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο, ενώ ταυτόχρονα δεν βγάζει από το παιχνίδι εκείνους που ήδη έχουν καταγραφεί σε εκλογικές διαδικασίες. Αντίθετα τους ωθεί να προσπαθήσουν περισσότερο αφού οι πάντες είναι υπό κρίση.
Εκείνο που προκαλεί μία σχετική έκπληξη είναι ότι αντί, όσο περνάει ο καιρός, το τοπίο να ξεκαθαρίζει, αυτό γίνεται όλο και πιο θολό, υπό την έννοια ότι οι φερόμενοι ως υποψήφιοι αυξάνονται όλο και περισσότερο για το νομό μας. Μάλιστα, μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση του Σπύρου Ταλιαδούρου, και με βάση τις παρουσίες σε αυτή, έριξε κι άλλα ονόματα στο τραπέζι, πέραν των ήδη γνωστών και καταγεγραμμένων. Η δήλωση, μάλιστα, του πρώην υφυπουργού και βουλευτή, ότι δεν θα είναι υποψήφιος, βγάζει ένα βασικό παράγοντα της εξίσωσης και δημιουργεί χώρο για καινούργιους.
Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στο πως διαμορφώνεται σήμερα το τοπίο, λαμβάνοντας υπόψιν, βεβαίως, ότι η μια θέση του ψηφοδελτίου είναι αδιαμφισβήτητα κατοχυρωμένη στον νυν γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και βουλευτή Καρδίτσας  Κώστα Τσιάρα. Και θα ξεκινήσουμε ανάποδα από τα πιο πρόσφατα, ως φερόμενες υποψηφιότητες, πρόσωπα,  προς τα πιο παλιά.
Τα νέα ονόματα που μπαίνουν στο τραπέζι είναι του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα (πρ. υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) που ήταν στην εκδήλωση που προαναφέραμε, του Προέδρου του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτ. Θεσσαλίας Βασίλη Τσιώνα, ο οποίος έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση, του μέλους της εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΝΝΕΔ & υπεύθυνου νεανικής επιχειρηματικότητας Φώτη Βρέκου, όπως και το όνομα του συμπολίτη επιχειρηματία Βαγγέλη Θεολόγη.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος  Κωτσός  έχει καταγραφεί ως ένας από τους βασικούς επιθυμούντες να συμμετάσχει, όπως και η δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ και δημοτικός  Συμβούλου Μουζακίου, Σοφία Τόλια. Προχωρώντας βρίσκουμε παλιούς και νέους πολιτευτές, άτομα που έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός χωρίς να εκλεγούν, τα ονόματα των οποίων είναι στο τραπέζι, από την στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια διάψευση, αλλά ούτε και επαλήθευση. 
Ο παλιότερος εξ αυτών είναι ο Νίκος Παππάς και οι νεότεροι (πολιτικά) ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Σωτήρης Κουλοκτσής και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας.
Θα κλείσουμε με τα στελέχη της ΝΔ που έχουν θητεύσει στην Ελληνική Βουλή. Ξεκινάμε από την Ασημίνα Σκόνδρα που έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να είναι υποψήφια, τον Παύλο Σιούφα που έχει θέσει εαυτόν στην διάθεση του Προέδρου του κόμματος και τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο που χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τις επιδιώξεις του, θεωρείται ότι και αυτός βλέπει θετικά μια θέση στο ψηφοδέλτιο.
Ουσιαστικά με την μια θέση στον Κώστα Τσιάρα, έχουμε 12 υποψηφίους για 5 θέσεις. Μάλιστα αυτός ο αριθμός μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερος, εφόσον επαληθευθούν πληροφορίες, μη ανακοινώσιμες προς το παρόν, για επιθυμία τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων.  
Όπως καταλαβαίνετε και με δεδομένο ότι ήδη στην ατμόσφαιρα της χώρας υπάρχει ένα άρωμα εκλογών, αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον διάστημα και πολύ δύσκολο για τον κ. Μητσοτάκη που θα έχει και την τελική επιλογή.
Π.Κ.
 

Πολιτική