Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Στην ΕΠΣΚ παραμένει το γήπεδο του Αγίου Νικολάου
Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2018 10:04
DHMOTIKO4DHMOTIKO5DHMOTIKO1Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
-Δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις του συνόλου των συμβούλων της μειοψηφίας για ανάκληση της παραχώρησης
 
Το γήπεδο της περιοχής Αγίου Νικολάου θα παραμένει σε χρήση της ΕΠΣΚ, αφού η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να παρθεί απόφαση για ανάκληση της παραχώρησης, που θα αποτελούσε και το έναυσμα για την εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας.
Αναφερόμαστε στην τελευταία καθώς ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Καλιάς ήταν ξεκάθαρος πως ανεξαρτήτως αν τηρήθηκαν ή όχι οι όροι από την ΕΠΣΚ η σύμβαση και το χρησιδάνειο προβλέπουν πως αν επιχειρηθεί, χωρίς την συναίνεση της Ένωσης η ανάκληση της παραχώρησης, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω δικαστηρίων.
Την νομική του θέση κανείς δεν την αμφισβήτησε αλλά  υπήρξαν αντιδράσεις για την όλη στάση της Δημοτικής Αρχής, με τον επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας κ. Ευάγγελο Λέμα να τονίζει χαρακτηριστικά, πως αν παραχωρούσαμε ένα ακίνητο ατομικής μας ιδιοκτησίας και δεν τηρούνταν οι όροι, δεν θα καθόμασταν με σταυρωμένα χέρια. Και χαρακτήρισε εκτός λογικής το γεγονός ότι ο χώρος παραχωρήθηκε για να γίνουν έργα που θα αποδοθούν στη νεολαία και ενώ αποδεδειγμένα δεν έγιναν, ο Δήμος δεν αντιδρά. 
Η πρόταση που τελικά πέρασε με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας κατατέθηκε από τον κ. Αλεξάκο και λέει ότι ένας δικαστικός αγώνας για να επιστρέψει ο χώρος στο Δήμο δεν κρίνεται επωφελής και ότι συνεχίζεται η προσπάθεια μαζί με την πολιτεία και την ΕΠΣΚ, για την ολοκλήρωση του έργου, είτε με κρατικούς πόρους, είτε με της ΕΠΣΚ, είτε με του Δήμου, είτε όλων μαζί.
Όλες οι άλλες παρατάξεις στο Σώμα ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης παραχώρησης και την ανάκτηση του χώρου από το Δήμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 
Σημειώνουμε ότι το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από την συλλογή υπογραφών από όλους τους συμβούλους της μειοψηφίας, με τον κ. Χατζή που ήταν ο εισηγητής να τονίζει ότι ήταν ο μόνος τρόπος να σταματήσει η συνεχής αναβλητικότητα και κωλυσιεργία της δημοτικής Αρχής στο να συζητηθεί η υπόθεση.
Ο κ. Χατζής κατέθεσε σειρά επιχειρημάτων για να αποδείξει ότι στο ενωσιακό γήπεδο όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι όροι της σύμβασης και του χρησιδανείου αλλά και πως υπήρξαν και περίεργοι χειρισμοί από πλευράς Δήμου, με κωλυσιεργίες αναβλητικότητα και προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι φίλοι της στην ΕΠΣΚ, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε όλο το ιστορικό της παραχώρησης των 34 στρεμμάτων από την Δημοτική Αρχή του αείμνηστου Χρήστου Τέγου, μέχρι και σήμερα, 15 χρόνια μετά, που το αθλητικό κέντρο παραμένει ανολοκλήρωτο, με τους συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας να μέμφονται γι αυτό όχι μόνο την ΕΠΣΚ αλλά και την Δημοτική Αρχή. 
Στα αξιοσημείωτα επίσης ότι η κουβέντα για το θέμα άνοιξε το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2018, γεγονός που επίσης επισημάνθηκε πολλάκις για να καταδείξει ότι η Δημοτική Αρχή κωλυσιεργούσε και δεν τηρούσε ούτε τις δικές της κατά καιρούς  δεσμεύσεις.
Ο κ. Αλεξάκος πάντως απέδωσε τις επιθέσεις και την εμμονή με το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο ότι κάποιοι προσπαθούν μέσω του Σώματος να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές. Σημείωσε ότι ιδιοκτήτης της έκτασης είναι ο Δήμος και πως ότι το έργο δεν ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας αφού πτώχευσε η εταιρεία που το κατασκεύαζε και η ΕΠΟ είπε ότι δεν μπορεί να το προχωρήσει παρακάτω. 
Το θέμα είπε είναι οι πόροι και το ότι είναι δύσκολο να βρεθούν και πως ακόμα και αύριο να δώσει το γήπεδο η ΕΠΣΚ στον Δήμο δεν εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση του έργου γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. 
Επίσης πρόσθεσε ότι η ΕΠΣΚ δεν διαφωνεί με τον Δήμο στη χρήση του χώρου και έχει δεσμευτεί να βοηθήσει σε ενέργειες που πιθανόν να χρειαστούν για τη χρηματοδότησή του, οπότε δεν έχει ο Δήμος λόγο να το πάρει εμπλεκόμενος σε μια δικαστική διαμάχη. 
Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι υπήρξε θετική εξέλιξη στις συζητήσεις με την ΓΓΑ και πως εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση του έργου, ενώ απαντώντας σε ένσταση ότι η ΓΓ ξεκαθάρισε ότι ο χώρος πρέπει να μην έχει κανένα είδους πολεοδομικό ή άλλο πρόβλημα, τον χαρακτήρισε καθαρό τοπίο.