Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Ενημερωτική ομιλία στον οικισμό “ΜΑΥΡΙΚΑ”
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 11:04
DHMOS ROMA1DHMOS ROMA-Στο πλαίσιο προσπάθειας διάχυσης πληροφοριών αναφορικά με θέματα προαγωγής υγείας των Ρομά
 
Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας στο πλαίσιο προσπάθειας διάχυσης πληροφοριών αναφορικά με θέματα προαγωγής υγείας των Ρομά, πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, ενημερωτική ομιλία στον οικισμό” Μαύρικα”. Η αναγκαιότητα της δράσης προέκυψε από την απουσία στοιχειωδών γνώσεων του πληθυσμού των Ρομά όσον αφορά θέματα υγείας, υγιεινής και ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, η Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος, ενημέρωσε το πληθυσμό της κοινότητας, σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης της ελονοσίας καθώς και για άλλα νοσήματα που μεταδίδονται από κουνούπια.
Τέλος ειπώθηκαν θέματα ατομικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών, συστηματική καθαριότητα του σώματος) και επισημάνθηκε η σπουδαιότητα των παιδικών εμβολιασμών. Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και για το επόμενο διάστημα μιας και στόχος του Παραρτήματος Ρομά  είναι η  ενημέρωση και η πληροφόρηση της ομάδας στόχου για την πρόληψη ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.