Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Επίσημη έναρξη της Πράξης “«Επιχορήγηση Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας»
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 10:32
DHMOS KENTROΣήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 7.30 μμ στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας 
-«Για τη λειτουργία κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία»
Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης, συγχρηματοδοτούμενης μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας, από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε., με τίτλο: «Επιχορήγηση Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας για τη λειτουργία κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία» θα λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, για τα επόμενα 3 χρόνια, συνεχίζοντας να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στις γυναίκες της περιοχής μας. 
Η σχετική Πράξη εντάχθηκε στο  Άξονα Προτεραιότητας 2.α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του ΠΕΠ Θεσσαλίας και ανέρχεται στο ποσό των 207.000 €.
Η επίσημη έναρξη της νέας φάσης λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 7.30 μμ,  στα γραφεία του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, Ηρώων Πολυτεχνείου 22, παρουσία μεταξύ άλλων της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινής Κούβελα και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού. 
Η δομή του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, η οποία λειτουργεί στον οργανισμό από το 2003, συμπεριλαμβάνεται πλέον στο Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με στόχο την παροχή υπηρεσιών άμεσης υποστήριξης προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και την υποστήριξη των γυναικών, με την ενδυνάμωση τους, στο δρόμο της οικονομικής ανεξαρτησίας με την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν αυτό απαιτείται. 
Η υποστήριξη πραγματοποιείται με δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, προώθησης στην απασχόληση, δικτύωσης, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών της ευρύτερης κοινότητας. 
Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται με Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Σύμβουλο Υποδοχής, Νομικό και Σύμβουλο Απασχόλησης. Το επιστημονικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο στην προσέγγιση και υποστήριξη γυναικών με την οπτική του φύλου. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες που απευθύνονται σ’ αυτό.
Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή / και πολλαπλές διακρίσεις, όπως είναι οι γυναίκες μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι μονογονείς, οι ΑμΕΑ, οι άνεργες, χωρίς κανένα διαχωρισμό.