Εορτολόγιο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού
Ανατ.: 07.52Δύση: 17.30Σελήνη: 10 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018 10:30
DHMOTIKO1DHMOTIKO2DHMOTIKODHMOTIKO3-ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
-ΜEΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΡΕΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
Την δημιουργία ενός ψηφίσματος, με την συμβολή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, του προεδρείου των νοσοκομειακών γιατρών και του προεδρείου του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, αποφάσισε η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Στόχος του ψηφίσματος θα είναι να αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο στα χέρια της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και των άλλων φορέων, όπως οι βουλευτές, ώστε να πιέσουν στην διεκδίκηση λύσεων. 
Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά από σχετική ερώτηση του κ. Ευάγγελου Λέμα, τον Ιανουάριο, τράβηξε σε μάκρος αφού ξεπέρασε τις τρεισήμισι ώρες και το ιδιαίτερα θετικό ήταν ότι παρέστη το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων, όχι μόνο σε επίπεδο Νομού, αλλά και Περιφέρειας, όπως και όλοι οι Καρδιτσιώτες βουλευτές. 
Ακούστηκαν όλες οι απόψεις και αυτό που στην ουσία αναδείχθηκε είναι ότι γίνεται μεν προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό. Όπου υφίσταται και το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά υπάρχουν κλινικές που υπολειτουργούν, με ελάχιστους γιατρούς «εγκλωβισμένους» στις εφημερίες και αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, όπως η γυναικολογική κλινική.
 Θα σταθούμε ιδιαίτερα στην πρόβλεψη του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστα Αθανασίου που είπε ότι αν στα επόμενα δύο χρόνια δεν γίνουν προσλήψεις 20 μονίμων γιατρών το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα, ενώ αν γίνουν θα πάρει ανάσα για 15 χρόνια.  Ακόμα μέσα από την συζήτηση αναδείχτηκε και το οικονομικό πρόβλημα ως απόρροια της κρίσης που επηρεάζει και την υγεία.  Επίσης πολύ μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη σοβαρής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με τον πρόεδρος της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου να υπεραμύνεται τον ΤΟΜΥ και τον ιατρικό κόσμο συμπεριλαμβανομένου και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα να μιλάνε για ένα θεσμό που δεν θα προχωρήσει αφού τα όσα προβλέπει δεν προσελκύουν τους γιατρούς να συμμετάσχουν.  Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την συζήτηση βρέθηκαν και πήραν το λόγο, εκτός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρος Λάππας, κ. Χρυσούλα Κατσιαβριά και κ. Παναγιώτα Βράντζα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. και βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου, ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βάιος Βαρελάς, ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστας Αθανασίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο κ. Μαρίνα Τέτσιου, ο αντιπρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Συνταξιούχων του νομού, του Συλλόγου Γυναικών, του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομείου.
Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ντελής, ενώ τις θέσεις τους ανέπτυξαν ο Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος και οι επικεφαλής των συνδυασμών κ. κ. Κώστας Παπαλός, Κώστας Μιχαλάκης, Ευάγγελος Λέμας, Βασίλης Κρανιάς και Ηλίας Σχορετσανίτης, όπως και ο ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτ. Αντωνίου.