Εορτολόγιο

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου
Τα Εισόδια της Θεοτόκου
Ανατ.: 07.22Δύση: 17.12Σελήνη: 13 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Το “φιάσκο” του “εξοικονομώ”, οι δικαιολογίες και η κοροϊδία προς τους πολίτες.
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 10:06
TSIONASΤσιώνας Βασίλειος
Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ
Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας
 
Η προχειρότητα που αντιμετωπίζονται σοβαρά θέματα αντικατοπτρίζεται για άλλη μια φορά με το πρόγραμμα “εξοικονομώ”.
Έπειτα από συνεχείς ανακοινώσεις δυο χρόνων υπουργών και εκπροσώπων της κυβέρνησης και του αρμόδιου φορέα ΕΤΕΑΝ, πως από μήνα σε μήνα ξεκινά το “εξοικονομώ”, κατάφεραν να το ξεκινήσουν. Έπειτα λοιπόν από 2 χρόνια εμπαιγμού κατάφεραν να ξεκινήσει το σημαντικό αυτό πρόγραμμά αλλά μόνο στα λόγια…  Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι ταλαιπωρούνται καθημερινά εδώ και σχεδόν δυο εβδομάδες, να υποβάλλουν αίτηση για την υπαγωγή στο εξοικονομώ μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου που δεν ανταποκρίνεται, επειδή ορισμένοι από του κυβερνώντες και αρμοδίους δεν ασχολήθηκαν επαρκώς, τα δύο αυτά χρόνια της προετοιμασίας του “εξοικονομώ”.
Μέχρι  στιγμής το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι να χαθούν άπειρες εργατοώρες και η ψυχολογική ηρεμία των ενδιαφερομένων, καθώς και τεράστια ποσά ενέργεια από τις συνεχείς άκαρπες προσπάθειες υπαγωγής στη συνεχώς καταρρέουσα πλατφόρμα του “εξοικονομώ”, σε αντίθεση με το στόχο του προγράμματος. 
Το σημαντικότερο όμως είναι πως χάθηκε μαζί με τα παραπάνω και η αξιοκρατία του σχεδιασμού της κυβέρνησης για το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, η επιλογή των δικαιούχων σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό (που είναι εξαρχής στη λάθος λογική), βασιζόταν στην ταχύτητα, με βάση την σειρά κατάταξής της κάθε αίτησης στη πλατφόρμα. Δηλαδή ο πιο γρήγορος εγκρίνεται. Πραγματικός αγώνας δρόμο και μάλιστα μετ’ εμποδίων όπως εξελίσσεται…
Το “φιάσκο” της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εξοικονομώ, λόγω της προχειρότητας της υποδομή του υπουργείου, καθώς ποτέ δεν λειτούργησε ισότιμα για όλους επειδή κατέρρεε και καταρρέει συνεχώς, είναι αδιαμφησβήτητο πλέον από όλους.  Μέσα λοιπόν σε αυτό το “φιάσκο” παρόλο που όλοι ξεκινούσαν ταυτόχρονα από την ίδια αφετηρία, ορισμένοι “τυχεροί” κατάφεραν να υποβάλλουν κάποιες αιτήσεις πριν καταρρεύσει η πλατφόρμα, ενώ άλλοι χωρίς να ευθύνονται δεν τα καταφέραν λόγω κατάρρευσης της πλατφόρμας. 
Με αποκλειστική ευθύνη λοιπόν του υπουργείου, η αξιοκρατία του προγράμματος που βασιζόταν στην ταχύτητα, παραβιάστηκε και κατέρρευσε μαζί με την πλατφόρμα, καθώς η υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα βασίστηκε και βασίζεται στην κατάρρευση της ή μη και όχι στην ταχύτητα υποβολής αίτησης. 
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, εφόσον το υπουργείο καταφέρει να λειτουργήσει την πλατφόρμα ώστε να τρέξει το “εξοικονομώ” σωστά, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί έπειτα από δέκα ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι  πολίτες, μηχανικοί, κατασκευαστές και προμηθευτές εφόσον δεν αναιρεθεί το κριτήριο της ταχύτητας, θα συνεχίσουν να εξαπατώνται από το υπουργείο και κατά συνέπεια και από την κυβέρνηση, καθώς η αξιοκρατία και η ισονομία που ευαγγελίζονται έχει παραβιαστεί κατάφορα. Η ευθύνη της παραβίασης της αξιοκρατίας και της ισονομίας είναι αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης και απαιτείται άμεσα να τις αποκαταστήσουν. 
Οι δικαιολογίες για το φιάσκο από του υπευθύνους έχουν και ένα όριο που έχει ξεπεραστεί… Τέλος για λόγους ευθιξίας, έστω μια παραδοχή της ανεπάρκειας των υπευθύνων και μια “δημόσια συγγνώμη” για το χάος που προκάλεσαν είναι το ελάχιστο … 
Ακούει κανείς υπεύθυνος στο υπουργείο ή δεν υπάρχει;;;