Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Άσχημα μαντάτα φέρνει η αναθεώρηση της ΚΑΠ για τους αγρότες
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 09:37
MORAITHSΣύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη που περιόδευσε στην Καρδίτσα
-Τόνισε σε συνέντευξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει ημερομηνία λήξης
Στην Καρδίτσα βρέθηκε χθες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης, στα πλαίσια ενημερωτικής εκστρατείας, από το κόμμα του Περισσού, σε ολόκληρη την χώρα. Στα πλαίσια της επίσκεψής του παραχώρησε και συνέντευξη τύπου αναφερόμενος τόσο στις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα, όσο και σε πιο εξειδικευμένα θέματα, όπως το αγροτικό, καθώς είναι και μέλος σχετικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
Μάλιστα σχετικά με τα αγροτικό τα μαντάτα είναι άσχημα καθώς, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μωραΐτη, η αναθεώρηση της ΚΠΑ το 2020, όχι μόνο δεν θα ευνοήσει τον μικρομεσαίο αγρότη αλλά θα μειώσει το ποσοστό των επιδοτήσεων, ενώ δεν προβλέπει το παραμικρό για κατώτατες εγγυημένες τιμές και μείωση του κόστους παραγωγής, που έχει καταστεί δυσβάστακτο για τον φτωχό αγρότη. Απέδωσε, δε, την πρόβλεψη για μείωση πρώτον στο ότι υπάρχει μείωση του προϋπολογισμού από την μη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και δεύτερον γιατί προβλέπεται να κατανεμηθούν τα κονδύλια ισομερώς, με την συμμετοχή χωρών που έπαιρναν λιγότερα από την Ελλάδα.  
Εκτός του αγροτικού ο κ. Μωραϊτης μίλησε για μία χώρα που βιώνει ραγδαίες εξελίξεις τόσο σε εσωτερικό όσο και εξωτερικό επίπεδο. 
Είπε πως απαιτείται ανασυγκρότηση του ταξικού κινήματος, που υπονομεύθηκε από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε σαν το μέσον για να γίνιε η βρώμικη δουλειά, να απογοητευτεί, δηλαδή ο κόσμος που συμμετείχε σε κινητοποιήσεις. 
Είπε ακόμα ότι έχουμε από πλευράς κυβέρνησης μία ξεκάθαρη προσπάθεια αποπροσανατολισμού με τις δηλώσεις περί δίκαιας ανάπτυξης και ότι αφήνουμε πίσω μας το μνημόνιο. Πρόκειται, τόνισε, για μεγάλα ψέματα, καθώς στο επόμενο διάστημα η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. 
Έχουμε μπροστά μας, υπογράμμισε, την τέταρτη αξιολόγηση που περιλαμβάνει 88 νέα μέτρα, ενώ η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση είναι μόνο για το κεφάλαιο. Για το λαό, πρόσθεσε υπάρχουν μόνο βάρβαρες πολιτικές. Εδώ αναφέρθηκε επερχόμενες περικοπές των συντάξεων, την μείωση του αφορολόγητου, την συμφωνία για πλεονάσματα 3,3 μέχρι το 2013 και 2% μέχρι το 2060, για να τεκμηριώσει την θέση του ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει ημερομηνία λήξης. 
Τέλος σε ότι αφορά στην εξωτερική πολιτική μίλησε για αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την έννοια ότι προωθεί μία πολιτική εφησυχασμού, επειδή είμαστε, ως χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. 
Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό λέγοντας ότι η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και λέει ότι προσπαθούν να κρύψουν τα μεγάλα προβλήματα των Βαλκανίων με το οικονομικό υπόβαθρο και τα συμφέροντα που παίζονται, πίσω από την ονοματολογία.