Εορτολόγιο

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Ωσηέ προφήτου, Ανδρέου του εν Κρίσει, Ιλαρίας μάρτυρος
Ανατ.: 06.44Δύση: 17.50Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Δύο νέα προγράμματα ανακοίνωσαν από την Καρδίτσα οι κ. Β. Αποστόλου και Ν. Παππάς - Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της γεωργίας
Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 11:54
texnologies1Δύο προγράμματα για την χρήση των νέων τεχνολογιών στην γεωργία ανακοίνωσαν από την Καρδίτσα και συγκεκριμένα από το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου βάμβακος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς.
Το ένα εξ αυτών είναι πιλοτικό και γίνεται σε συνεργασία των δύο υπουργείων με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αφορά στην συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση των καλλιεργειών, με χρήση μη επανδρωμένων εναέριων μέσων, τα γνωστά drone.
Το δεύτερο έχει να κάνει με ολόκληρη την χώρα και μέσω αυτού θα δίνεται η δυνατότητα  στους Έλληνα αγρότη να αξιοποιεί  δεδομένα τα οποία θα προκύπτουν από τους δορυφόρους των Ευρωπαϊκών συστημάτων «Κοπέρνικος» και από τους επίγειους σταθμούς και τους αισθητήρες που θα εγκατασταθούν, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει με τρόπο πάρα πολύ συγκεκριμένο στην καλλιέργειά του. Τα παραπάνω ανέλυσε ο κ. Παππάς προσθέτοντας ότι πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία που θα αυξήσει και την απασχόληση των νέων γεωπόνων, ενώ με την ανάπτυξη του δικτύου η πολιτεία θα αποκτήσει την τεράστια υποχρέωση ενημέρωσης, αλλά και εξοικείωσης του αγροτικού πληθυσμού με αυτές τις νέες τεχνολογίες. Από την πλευρά του ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου, τόνισε ότι το 2018 θα είναι για την γεωργία χρονιά καινοτομίας και συνεργιών. Και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο συνεργασία που θα υπογράφτηκε σήμερα με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξυπηρετεί αυτό ακριβώς το σκοπό.  Θέλουμε, είπε χαρακτηριστικά, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες, ακόμα και τις διαστημικές, για να παρακολουθούμε όσο γίνεται καλύτερα την γεωργική δραστηριότητα. Καταλήγοντας είπε ότι έχουμε μία ποιοτική γεωργία και αν σε αυτή μπορέσουμε να προσθέσουμε την μείωση του κόστος  παραγωγής, που θα προέρθει από την σωστή χρησιμοποίηση των πληροφοριών, θα μπορούμε να μιλάμε για μία άλλη μέρα για την ελληνική γεωργία.  Των δηλώσεων των δύο υπουργών ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση για τις νέες τεχνολογίες, στην οποία παρέστησαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ. Σπύρος Λαππας, Χρυσούλα Κατσιαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης  Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης  Αλεξάκος  και ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος  Σακελλαρίου.
 

Πολιτική