Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΗ....ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (από την ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ της Καρδίτσας)
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 13:34
3-2«Έξω από τα δόντια»
Δεν είναι εύκολο να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και η απαλοιφή του ονόματος του κ. Κατσίκη από επιτροπή του Επιμελητηρίου δεν δικαιολογήθηκε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, του κ. Ντενίση, όσο και το κ. Λαμπρόπουλου, που κατέθεσε την πρόταση.
Και για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο δεν δικαιολογήθηκε, βγήκε εκτός εαυτού και o ομόσταβλος του προέδρου κ. Παπουτσής, που τα είπε «έξω από τα δόντια».
Μάλιστα υπήρξαν και έντονες αντεγκλήσεις με άλλα μέλη του συνδυασμού που στηρίζει το προεδρείο σε βαθμό που ξέφυγε του φυσιολογικού και πάλι καλά που υπήρξε παρέμβαση από τον κ. Ε. Λέμα που ζήτησε ολιγόλεπτο διάλειμμα και ηρέμησαν τα πνεύματα.Τελικά αυτό που γράφαμε την προηγούμενη φορά για εικόνα προσωπικής κόντρας μεταξύ του κ. Κατσίκη και του κ. Λαμπρόπουλου, μάλλον επαληθεύεται από τις εξελίξεις. 
*    *    *
Επαναλαμβανόμενο λάθος
Μιας και μιλάμε για το ΕΒΕ ο τρόπος αναφοράς των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη έγινε για μία ακόμη φορά θέμα συζήτησης. Κι αυτό γιατί ακόμα και σε αυτά που είχαν να κάνουν με ενημέρωση ή απλή αναφορά, είχαμε πρόθεμα το «συζήτηση και λήψη απόφασης». Η επισήμανση, έγινε από τον κ. Λέμα και ήταν σωστή, ενώ ανάλογη περίπτωση είχαμε και στην προηγούμενη συνεδρίαση αν θυμάμαι καλά. 
Ξεκαθαρίζω πως δεν είναι κάτι τρομερό, ούτε χάλασε ο κόσμος, αλλά από την άλλη δεν είναι  και παιχνίδι. Μιλάμε για ένα όργανο που εκπροσωπεί πολλές εκατοντάδες επαγγελματίες και καλό είναι να γίνονται τα πράγματα σωστά. Αυτό, μάλιστα, που θα έλεγα ότι ενοχλεί περισσότερο είναι ότι το λάθος είναι  επαναλαμβανόμενο. 
Π.Κ.
..................................
Τα τέλη στο προσκήνιο
Τα τέλη των επιχειρήσεων δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν πρόβλημα, ειδικά μετά την αύξησή τους. Έτσι πολύ λογικά απασχολούν έντονα και το Επιμελητήριο που προχώρησε σε απόφαση για σύνταξη τεκμηριωμένης πρότασης με εκτίμηση των πραγματικών δεομένων.
Το κλειδί αυτής της πρότασης είναι ο εξορθολογισμός των τετραγωνικών των επιχειρήσεων, που θα δώσει και την δυνατότητα ρεαλιστικής εκτίμησης της κατάστασης για να υπάρξει και προοπτική υλοποίησης.
Το τελικό κείμενο που ψηφίστηκε και θα το διερευνήσει η επιτροπή που θα συσταθεί, βασίστηκε στην τοποθέτηση του κ. E. Λέμα, που ως επικεφαλής παράταξης και στο Δημ. Συμβούλιο έχει την επιπλέον γνώση στα επί των τελών, ενώ το θέμα ανακινήθηκε από τον κ. Γ. Κατσίκη με βάση έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το ισχύει με τα τέλη των Δήμων. 
*    *     *
Μελέτη κάθε βήματος
Το εκπτωτικό χωριό είναι στη σωστή λογική. Όπως σωστή είναι και η σύνδεσή του με την Εμποροβιοτεχνική έκθεση που θα γίνει και φέτος, εφόσον δεν αλλάξει κάτι με την απόφαση που πήρε το Επιμελητήριο.
Είναι όμως ένα εγχείρημα που θα γίνει για πρώτη φορά και κρύβει πολλές παγίδες για την επίτευξη του στόχου που είναι να μην πάνε τα χρήματα στην εμποροπανήγυρη αλλά να παραμένουν στους εμπόρους της Καρδίτσας. 
Τουτέστιν χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και «ψείρισμα» όλων των παραμέτρων που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Άλλωστε, από την επιτυχία ή όχι θα κριθεί και το μέλλον της προσπάθειας, γι’ αυτό και τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου πρέπει να  σκεφτούν διπλά και τριπλά την κάθε λεπτομέρεια. 
Θα έλεγα μάλιστα πως είναι ένα στοίχημα που επιβάλλει σοβαρή και ειλικρινή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για να κερδηθεί και κυρίως μελέτη του κάθε βήματος.  
Π.Κ.