Εορτολόγιο

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Ωσηέ προφήτου, Ανδρέου του εν Κρίσει, Ιλαρίας μάρτυρος
Ανατ.: 06.44Δύση: 17.50Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Άντεξε ο νομός στην πολύ έντονη κακοκαιρία
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2018 11:46
 
-Β. Τσιάκος: Δεν θα ανεχθούμε υποβάθμιση των Σχολών που λειτουργούν στην Καρδίτσαtsiakos1
 
Συνέντευξη με δύο σκέλη παραχώρησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και συγκεκριμένα μίλησε για τα δεδομένα της πρόσφατης κακοκαιρίας αλλά και για τις θέσεις της Π.Ε. στο θέμα που έχει προκύψει με τα τμήματα ΤΕΙ.
Άντεξε ο νομός
Σε ότι αφορά την κακοκαιρία τόνισε ότι ο νομός άντεξε σε φαινόμενα μεγάλης έντασης και μεγάλης διάρκειας καθώς τέθηκε σε επιφυλακή από νωρίς και υπήρξε μεγάλη βοήθεια από τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν πραγματοποιηθεί. Γεγονός που επιβάλλει την τέλεση και άλλων τέτοιων έργων που ο κ. Τσιάκος τα χαρακτήρισε έργα που προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.
Κατά τον αντιπεριφερειάρχη ο νομός μας υπέστη τις λιγότερες ζημιές από τους υπόλοιπους της Θεσσαλίας και για το λόγο αυτό ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν και βοήθησαν να ξεπεραστούν δύσκολες καταστάσεις. Επιχειρήσαμε, είπε να προστατεύσουμε πρώτα απ’ όλα τις κατοικημένες περιοχές και ήταν ένα εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία. 
Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του πρώην Δήμου Σελλάνων, εξαιτίας ουσιαστικά του Πηνειού, που η στάθμη του αποτέλεσε τοίχος για τον  Πάμισσο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί πολύ νερό ο Βουβουλίνας, που με την σειρά του δεν μπορούσε να εκβάλει στον υψηλής στάθμης Μέγα και είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα.
Ακολούθως ο κ. Τσιάκος είπε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
Σε ότι αφορά τώρα στον ορεινό όγκο, τόνισε ότι έπεσε πολύ χιόνι αλλά οι δρόμοι έμειναν καθαροί και ανοιχτοί. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, είχαμε καταπτώσεις που επιβάλλουν την συντήρηση και σε ορισμένες περιπτώσεις την ανακατασκευή. Ήδη, πρόσθεσε, με τον περιφερειάρχη, έχουμε αποστείλει τεχνικά δελτία στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι απαιτούμενες εργασίες. 
Στο σημείο αυτό ζήτησε από το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες και να μην καθυστερήσει  μέσω της συνηθισμένης διαδικασίας για τι απαιτείται να μπορούν οι άνθρωποι να  πηγαίνουν στα σπίτια τους. 
Τέλος να πούμε ότι υπάρχουν ακόμα τρις δρόμοι που είναι κλειστοί λόγω ζημιών που υπέστησαν και συγκεκριμένα η παλιά οδός προς Μεσενικόλα, ο ς Ελληνόπυργος-Μορφοβούνι που είναι κομμένος σε τρία σημεία και ο δρόμος Κανάλια- Λίμνη Πλαστήρα.
Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε πως θα αποκατασταθεί σύντομα η κυκλοφορία και εξέφρασε την ελπίδα πως θα έχουμε επίσης σύντομα χρηματοδότηση για την ανακατασκευή τους. 
«Δεν θα ανεχθούμε υποβάθμιση των Σχολών»
Σε ότι αφορά τώρα στα σενάρια περί απομάκρυνσης ή υποβάθμισης των σχολών ο κ, Τσιάκος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι ο νομός έχει πληρώσει βαρύ τίμημα με την απομάκρυνση Σχολών και δεν θα δεχθεί καμία υποβάθμιση αυτών των τμημάτων που λειτουργούν. 
Μάλιστα τόνισε ότι η Καρδίτσα και με ακαδημαϊκά κριτήρια και με τις υποδομές που διαθέτει, δικαιούται να έχει, εκτός της κτηνιατρικής και  τέσσερα τμήματα ΤΕΙ, τα οποία πρέπει να αναβαθμιστούν. Αυτή είναι η μια και μοναδική εκδοχή, πρόσθεσε και καμία άλλη δεν μας βρίσκει σύμφωνους. 
Ακόμα ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση και τόνισε ότι θα επιδιωχθεί να υπάρξει σύσκεψη φορέων με την παρουσία των πρυτάνεων Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας. Θα τους ζητηθεί να ενημερώσουν υπεύθυνα για τις προτάσεις που υπάρχουν, ώστε να μπορέσει ο νομός, μέσω των φορέων του, να τοποθετηθεί επί πραγματικών δεδομένων,
Τέλος ανέφερε πως και η θέση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού είναι ξεκάθαρη, έχει διατυπωθεί και λέει ότι πρέπει να παραμείνουν όλα τα τμήματα και να παλέψουμε για την αναβάθμισή τους.  
 

Πολιτική