Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μουζακίου
Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2018 11:34
 
Ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΔΕ Θεσσαλίας κ.Γεώργιος Κωτσός, απέστειλε επιστολή προς τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητώντας να κηρυχθεί ο Δήμος Μουζακίου σε κατάσταση έκτασης ανάγκης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ.Κωτσού  είναι το παρακάτω:KOTSOS PLHMMYRES_2
........................
ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 111 ΛΑΡΙΣΑ
Κοιν.: Γραφείο κ.Περιφερειάρχη                                                                                              
Λόγω της έντονης κακοκαιρίας (ισχυρές βροχοπτώσεις) που έπληξαν το Δήμο μας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, αλλά και της χιονόπτωσης που ακολούθησε τη Δευτέρα 26-02-2018, σας ενημερώνουμε ότι προκλήθηκαν διάφορες ζημιές στο οδικό δίκτυο των ΤΚ του Δήμου μας. Δρόμοι οι οποίοι συνδέουν τις Τοπικές Κοινότητες μεταξύ τους, καθώς και με την έδρα του Δήμου, παρουσίασαν έντονα φαινόμενα καταπτώσεων και καθιζήσεων με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να διακοπεί η συγκοινωνία  των Τ.Κ. με την έδρα του Δήμου.
Επίσης παρουσιάστηκαν κατολισθητικά φαινόμενα εντός των οικισμών με άμεσο κίνδυνο καταστροφής οικιών και δημοσίων υποδομών.  Σε όλο το πεδινό τμήμα του Δήμου μας, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, αποκόπηκαν οδικές συνδέσεις, πλημμύρισαν ποιμνιοστάσια και θερμοκήπια καθώς επίσης και οικίες και δεκάδες χιλιάδες καλλιεργήσιμων στρεμμάτων καλύφθηκαν από νερά.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, είναι ανυπολόγιστες.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να κηρύξετε το Δήμο Μουζακίου Νομού Καρδίτσας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα διαθέσιμα τοπικά μέσα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της καταστροφής και απαιτείται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον των υπαρχόντων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                       
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΤΣΟΣ           
..........................................
«Καλούμε  τους αγρότες, τους επαγγελματίες και γενικά τους δημότες που έχουν υποστεί ζημιές οι περιουσίες τους από τις τελευταίες  έντονες  βροχοπτώσεις, να μεταβούν στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα Μουζακίου, Φαναρίου και Αγναντερού, για να δηλώσουν τις ζημιές τους, προκειμένου να γίνει η αποτύπωση των καταστροφών και να δοθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις.» δήλωσε ο κ. Κωτσός.