Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Αιτήματα να κηρυχθούν σε κατάσταση πολιτικής προστασίας περιοχές των Δήμων Μουζακίου και Παλαμά
Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 20:28
PLHMMYRES 1PLHMMYRES 2PLHMMYRES 3Δύσκολη αλλά αντιμετωπίσιμη η κατάσταση από πλευράς πλημμυρών στα πεδινά του νομού Καρδίτσας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που συγκέντρωσε το Karditsalive.Net.
Στα περισσότερα ποτάμια του νομού μας η κατάσταση της στάθμης των ποταμών παραμένει αυξημένη ενώ σε κάποια δείχνει σημάδια μικρής υποχώρησης. Μηχανήματα τόσο της Περιφερειακής Ενότητας όσο και των Δήμων όπου απαιτείται επεμβαίνουν για να δώσουν λύσεις σε τοπικά ζητήματα (καθαρισμούς δρόμων και καναλιών, δρόμους προς κτηνοτροφικές μονάδες κλπ). Από πλευράς του ποταμού Καράμπαλη τα τελευταία νέα είναι προς καλύτερο και ως φαίνεται δεν υπάρξει κίνδυνος για τον οικισμό της Μαύρικας.
Τα περισσότερα προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι Δήμοι Παλαμά και Μουζακίου εξαιτίας του παραποτάμου του Μέγα "Βουβολίνα" που δημιούργησε προβλήματα στις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Παλαμά Γ. Σακελλαρίου έχει ζητηθεί να κηρυχθεί σε κατάσταση πολιτικής προστασίας η περιοχή της Δ.Ε. Σελλάνων ενώ από πλευράς του Δημάρχου Μουζακίου Γ. Κωτσού έχει ζητηθεί να κηρυχθούν σε κατάσταση πολιτικής προστασίας κοινότητες της ορεινής περιοχής (Ελληνόπυργος, Οξυά, Κανάλια και Πορτή) όπου υπάρχουν κατολισθήσεις. Θυμίζουμε ότι ήδη τμήματα της πεδινής περιοχής του Δήμου Μουζακίου βρίσκονται ήδη σε κατάσταση πολιτικής προστασίας και αν απαιτηθεί θα κηρυχθούν εκ νέου.
Από πλευράς των υπολοίπων δήμων του νομού μας προς το παρόν δεν υπάρχουν αιτήματα αντίστοιχα προς την περιφέρεια αν και υπάρχουν ζημιές που θα απαιτηθεί αποκατάστασή τους. 
Σε ότι αφορά τέλος τις ορεινές περιοχές του νομού να τονίσουμε ότι τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων έχουν σχεδόν κοπάσει.