Εορτολόγιο

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Ωσηέ προφήτου, Ανδρέου του εν Κρίσει, Ιλαρίας μάρτυρος
Ανατ.: 06.44Δύση: 17.50Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα ACTIVAGE στο Δήμο Καρδίτσας
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 21:24

Ηλεκτρονικά συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης σε κατοικίες 15 ηλικιωμένων συμπολιτών θα εγκατασταθούν το επόμενο διάστημα 

DHMOS 1

Με την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων στις κατοικίες 15 ηλικιωμένων συμπολιτών που θα επιτρέπει τη διακριτική παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους και την αυτόματη αναγνώριση των συνηθειών τους, με σεβασμό στην ιδιωτικότητα τους, ξεκινά το επόμενο διάστημα η υλοποίηση του προγράμματος  ACTIVAGE στο Δήμο Καρδίτσας.
Το πρωτοποριακό πανευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα από τη CitiesNet ΑΕ, τη διαδημοτική εταιρεία Κεντρικής Ελλάδας, που απαρτίζουν 10 Δήμοι (Τρικκαίων, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Βέροιας, Γρεβενών, Βόλου, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Ιωαννιτών) ενώ μετέχουν ακόμη από την χώρα μας ως εταίροι, το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και μέσω του ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ ο Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής, με διαφορετικές δράσεις.
Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των εταίρων της CitiesNet στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, στην οποία από πλευράς Δήμου Καρδίτσας συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνας.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη σημασία  του προγράμματος, το οποίο αξιοποιώντας το «Ιντερνετ των Πραγμάτων» (Internet of Things – IoT), την επόμενη γενιά χρήσης του διαδικτύου με υπηρεσίες για όλους, στοχεύει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής 10.000 χρηστών σε όλη την Ευρώπη. Ακολούθησε συζήτηση για τα ειδικότερα τεχνικά ζητήματα, με έμφαση στο ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά το 2018 και το 2019 (ο σχεδιασμός και τα πρώτα στάδια είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2017). Για τον λόγο αυτόν, στα τέλη του μήνα είναι πιθανό να ξεκινήσει μια πρώτη, σταδιακή και πιλοτική υλοποίηση μέρους του προγράμματος με την εγακατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στις κατοικίες των συμμετεχόντων.
  

 

Πολιτική