Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Αποκαθιστά ζημιές στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο 450.000 €
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 11:52
AGORASTOS KARDITSA-Κ. Αγοραστός: «Αποκαθιστούμε ζημιές και φθορές, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας»
Στην αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Καρδίτσας 450.000,00 € (με ΦΠΑ) με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας στοχευμένα τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5000 χλμ. του οποίου η συντήρηση έχει περιέλθει στην Περιφέρεια, χωρίς όμως το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει και τους αντίστοιχους πόρους. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα χρήσιμο και επεσήμανε την καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Καρδίτσας στην καταγραφή και αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στα ακόλουθα σημεία:
α) στο τμήμα της οδού Φαναρίου από τον Ι/Κ Περιφερειακού προς Μουζάκι,
β) στην οδό Ταυρωπού,
γ) καθώς και σε άλλες θέσεις του οδικού κυκλώματος της Π.Ε. Καρδίτσας αρμοδιότητας της Υπηρεσίας . Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:
- Γενικές εκσκαφές καθώς και καθαρισμούς τάφρων.
- Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.
- Την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων.
- Την κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.
- Εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.
- Εργασίες σήμανσης και ασφάλειας.
- Εργασίες ηλεκτροφωτισμού.
 

Πολιτική