Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
B.Βαρελάς:Συνεχής η προσπάθεια ενδυνάμωσης του νοσοκομείου Καρδίτσας
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 12:51
BARELAS-Ψευδή και παραποιημένα στοιχεία περιέχουν οι καταγγελίες  σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου
Η προσπάθεια που γίνεται για την ενδυνάμωση και την καλή λειτουργία του νοσοκομείου είναι συνεχής και αποτελεσματική και αυτό αποδεικνύεται με στοιχεία, τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Βάιος Βαρελάς. Ο κ. Βαρελάς υποστήριξε ότι ηθελημένα η μη γίνονται καταγγελίες που βασίζονται σε ψευδή και παραποιημένα στοιχεία σε μια προσπάθεια αποδόμησης της εικόνας της Διοίκησης και του νοσηλευτικού ιδρύματος. 
Ακολούθως παρουσίασε στοιχεία που αφορούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις ενέργειες που γίνονται για την ομαλή λειτουργία των κλινικών, οικονομικά στοιχεία αλλά και άλλα που αφορούν υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.   Σε ότι αφορά στο θέμα της Διευθύντριας του αναισθησιολογικού και της εντολή της 5ης ΥΠΕ να κάνει εφημερίες στο νοσοκομείο Λαμίας, ο κ. Βαρελάς μίλησε για λανθασμένη απόφαση. 
Πιο αναλυτικά ο διοικητής του νοσοκομείου στη συνέντευξή του είπε τα εξής:
"Η σημερινή συνέντευξη δίνεται με αφορμή τη γνωστή σε όλους απόφαση – εντέλλεσθε του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Κου Αντωνίου, να μετακινήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, για δύο ενεργές εφημερίες (26 και 31/01/2018), την Αναισθησιολόγο - Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, Κα Έφη Καραγιώργου.
Πρόκειται για μια καθ’ ολοκληρίαν λάθος απόφαση, που βάζει σε κίνδυνο την λειτουργία του Νοσοκομείου μας, που εκθέτει σε κινδύνους την ίδια την Ιατρό και σε τελευταία ανάλυση δεν λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα του Γ.Ν. Λαμίας, απλά το μεταθέτει για χρονικό διάστημα, που δεν δικαιολογεί τέτοιες αποφάσεις.
Το Δ.Σ. του Γ.Ν. Καρδίτσας, με ομόφωνη απόφαση του, απέστειλε έγγραφο προς τον Διοικητή ης 5ης ΥΠΕ στο οποίο:
1. Επισημαίνονταν οι σοβαρές ελλείψεις του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Καρδίτσας σε Ιατρούς, γεγονός που τους ανάγκαζε σε 8 ενεργές εφημερίες ανά μήνα τον καθένα.
2. Αναφέρονταν η ήδη παρεχόμενη βοήθεια του Γ.Ν. Καρδίτσας προς το Γ.Ν. Λαμίας, με την μετακίνηση της Αναισθησιολόγου Κα Συκά για 5 χρόνια, ως εκλεγμένη στην Τ.Α. και
3. Ζητούνταν η άρση της απόφασης για λόγους οριακής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.
Με την ευκαιρία αυτή νοιώθω την ανάγκη αλλά είμαι και ταυτόχρονα υποχρεωμένος να ενημερώσω τους συμπολίτες μας για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί, σε γενικές γραμμές  στο Νοσοκομείο μας, τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της Διοίκησης και τις προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου το Νοσηλευτικό αυτό Ίδρυμα να συνεχίσει να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας στους κατοίκους του Νομού μας και όχι μόνο. Και αυτό γιατί, ηθελημένα ή μη, πολλές φορές, ιδιαιτέρως τώρα τελευταία, ασκούνται κριτικές, που δεν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις αλλά σε παραποιημένα και ψευδή στοιχεία, με στόχο την αποδόμηση των προσπαθειών που γίνονται από την Διοίκηση για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα: 
 
Για το Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό
Αριθμός προσωπικού στο τέλος 2015: 512 άτομα            
Αριθμός προσωπικού στο τέλος 2016: 561 άτομα
Αριθμός προσωπικού στο τέλος 2017: 615 άτομα     
Εγκριθείσες προσλήψεις σε εξέλιξη: 54 άτομα
 
Για το Ιατρικό Προσωπικό
Υπηρετούν 69 Ιατροί του ΕΣΥ, 12 Επικουρικοί και 32 Ειδικευόμενοι.
Αναμένεται ο διορισμός τεσσάρων Ιατρών του ΕΣΥ, σε θέσεις που έχουν προκηρυχτεί και δεν περατώθηκε η διαδικασία και θα επαναπροκηρυχτούν 3 θέσεις Ιατρών του ΕΣΥ, θέσεις που είχαν προκηρυχτεί και κρίθηκαν άγονες.
Αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 5 Ιατρών του ΕΣΥ, που θα στελεχώσουν το αυτοτελές υπό δημιουργία Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου σε Ιατρικό προσωπικό θα αποσταλεί έγγραφο για πρόσληψη δεκαοκτώ μόνιμων Ιατρών του ΕΣΥ και εννέα  Επικουρικών Ιατρών την παρουσία των οποίων κρίνουμε αναγκαία. 
 
Για την Χρηματοδότηση του Νοσοκομείου
Ο εγκριθείς προϋπολογισμός του έτους 2015 ύψους 18.747.341,78 € έκλεισε στα 22.671.505,47 €  
Ο εγκριθείς προϋπολογισμός του έτους 2016 ύψους 23.086.401,98 € έκλεισε στα 24.880.259,73 €  
Ο εγκριθείς προϋπολογισμός του έτους 2017 ύψους 23.462.894,76 € έκλεισε στα 28.419.958,79 €  
Ο προταθείς για έγκριση προϋπολογισμός του έτους 2018 ανέρχεται στα 23.910.163,80 €
Ταμειακό Υπόλοιπο στο κλείσιμο του Ταμείου 31-12-2017:   9.617.082,92 €
 
Για την αναβάθμιση των κτιριακών – ηλεκτρομηχανολογικών εγκατα-στάσεων του Νοσοκομείου
Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υ-πουργείου Υγείας η σύνδεση του Γ.Ν. Καρδίτσας με το δίκτυο Φυσικού Αέριου, έργο προϋπολογισμού 252.960,00 €, η δημοπράτηση του οποίου αναμένεται εντός των ημερών και η ολοκλήρωση του το καλοκαίρι. Αναμένεται επίσης πολύ σύντομα η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, και όχι μόνο, της Ψυχιατρικής Κλινικής, έργο προϋπολογισμού 90.000,00 €, η υγρομόνωση του δώματος της ΜΕΘ και η μετατροπή του τηλεφωνικού μας κέντρου σε δικτυακό, έργα προϋπολογισμού 25.000,00 € περίπου το καθένα.
Τέλος υποβλήθηκε πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, έργο προϋπολογισμού 4 εκ. €, για το οποίο υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών.      
 
Για την αναβάθμιση – ανανέωση - εκσυγχρονισμό του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου
Με το άνοιγμα του ΕΣΠΑ, το Νοσοκομείο μας υλοποιεί προμήθειες 320.000,00 € σε νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Μας ζητήθηκε και υποβάλλαμε πρόταση προμήθειας Ψηφιακού Μαστογρά-φου και Ρομποτικού συστήματος εγγραφής και εκτύπωσης CD/DVD, για έ-νταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας προϋπολογισμού 300.000,00 €, και αναμένεται νέα πρόταση μας για ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ή προμήθεια νέου.  
Σας ευχαριστώ"
 

Πολιτική