Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Στον Ε-65 «εγκαταστάθηκαν» από χθες οι Καρδιτσιώτες αγρότες
Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 10:51
blocka7blocka8blocka11Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος για λόγους ασφαλείας
-Περίπου 300 τρακτέρ βρίσκονται σταθμευμένα και στις δύο κατευθύνσεις
 
Στο νομό Καρδίτσας στήθηκε το πρώτο για φέτος αγροτικό μπλόκο, με τους αγρότες του νομού μας να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.  Εκατοντάδες τρακτέρ, από όλες τις πλευρές του νομού, ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας για το «Δέλτα» και περίπου στις 12: 20 το μεσημέρι ανέβηκαν, οδηγούμενα από τους ιδιοκτήτες τους,  πάνω στον αυτοκινητόδρομο Ε-65, στον οποίο είχε διακοπεί από νωρίτερα η κυκλοφορία με απόφαση της Αστυνομίας. 
Συγκεκριμένα διακόπηκε τόσο στο ρεύμα προς Λαμία, όσο και προς αυτό προς Τρίκαλα, με τους άνδρες της τροχαίας να απαγορεύουν την είσοδο των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο. Η απαγόρευση θα ισχύσει καθ’ όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων για λόγους ασφαλείας, αφού τα τρακτέρ, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί κάθετα στο δρόμο, είναι  παράλληλα με αυτόν και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Άλλωστε γι αυτό το θέμα έχει εκδοθεί και ανακοίνωση της τροχαίας για το πώς θα κινούνται τα οχήματα. 
Οι γεωργικοί ελκυστήρες στάθμευσαν και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας και μαζί τους βρίσκονται στο χώρο εκατοντάδες αγρότες που δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά,  μόνο μέσω κινητοποιήσεων έχουν υπάρξει αποτελέσματα.
Η ροή των τρακτέρ προς τον Ε-65 αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς η πολύ καλή συμμετοχή θεωρείτε βέβαιο ότι θα  πείσει κι άλλους να πάρουν μέρος με τους αγροτοσυνδικαλιστές να απευθύνουν σχετικό μήνυμα. 
Σημειώνουμε πως το παράδειγμα των αγροτών της Καρδίτσας θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και αγρότες άλλων περιοχών της Θεσσαλίας, με τα Τρίκαλα να προγραμματίζουν αύριο μπλόκο στην περιοχή Μεγαλοχωρίου και την Λάρισα την Πέμπτη στον κόμβο Πλατυκάμπου. 
Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τόπους μπλόκα θα στηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα ενώ για τα 3 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της έκθεσης Agrotika.
Σε δηλώσεις τους οι αγροτοσυνδικαλιστές δήλωσαν την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή, λέγοντας πως είναι διπλάσια από αυτή που είχαν οι αγρότες της Καρδίτσας πέρυσι στη Λάρισα. Παράλληλα την χαρακτήρισαν μήνυμα και προς τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά, αλλά και προς την κυβέρνηση πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα μέτρα και οι πολιτικές που δεν τους αφήνουν να καλλιεργήσουν και να ζήσουν.  
Στον χώρο της κινητοποίησης, που απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες, βρέθηκαν  και αρκετοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον αγροτικό κόσμο του νομού. 
 

Πολιτική